Nėra nieko paprasčiau, kai užsuka netikėti svečiai, kai yra koks gimtadienis, kai norisi kažko kitokio, kai... Žodžiu, tinka bet kokiai situacijai. Ir visų svarbiausia, kai visai nebėra laiko.
Apie 20 suktinukų reikės:
Pakelio sluoksniuotos tešlos (tinka ir šaldyta, bet ją tada reikia išimti iš šaldymo kameros 2 valandas prieš gaminimą),
kelių šaukštų tiršto pomidorų padažo,
smulkiai tarkuoto permezano ar panašaus sūrio,
džiovinto raudonėlio (origanum vulgare).
Sluoksniuota tešlą ištiesiame, šiek tiek pakočiojame, kad gautųsi didesnis lakštas. Tepame pomidoru padažu, paliekant kraštus neteptus. Tada barstome tarkuotu sūriu ir raudonėliais. Lakštą atsargiai suvyniojame. Jei tešlą pirkote, greičiausiai ji buvo suvyniota į popierių. Tai to popieriaus pagalba galime palengvinti susukimo į volelį procesą. Sukama tokiu principu, kaip ruošiamas sušis. Tik ten naudojamas bambukinis kilimėlis.
Labai aštriu peiliu supjaustome gauta volelį ir atsargiai sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aš dažniausiai panaudoju tą patį popierių, į kurį buvo suvyniota tešla. Taip sutaupau.
Kepti iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje. Jei turite, įjunkite ir orapūtę. Sluoksniuotai tešlai tai labai "patinka". Pikantiški suktinukai gatavi kai gražiai parusta.
Labai skanu karšti ir šalti.
Tikrai pabandykite. Paskutinį kartą kai dariau, tai buvo gimtadienis. Tai visiems labai patiko. Ir skrandžiai pilni, ir aš greitai susisukau su šiuo užkandžiu.
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą