Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Sveika vakarienė


Šios paskutines savaitės buvo gana kūrybingos. Sumąsčiau daržovių pyragą su fetos sūriu, iškepiau pikantiškus suktinukus, išgalvojau nepaprastai skanų obuolių pyragą... Manau, mane taip paveikė faktas, kad jau nusipirkau bilietus į savo gimtinę. Liepos pabaigoje važiuoju lankyti savo šeimynos. Ai, kaip laukiu nesulaukiu tos dienos, kai vėl visus pamatysiu. :o)


Tokio įkvėpimo pagauta, sumąsčiau, kad reikia skaniai pavakarieniauti. Tad kas skaniau gali būti, jei ne orkaitėje ruoštos daržovės (na, man jau senokai daržovės ir saldumynai - tai patys skaniausi dalykai). :o)

Šį kartą užsimaniau išbandyti mano pagalbininkės publikuotą receptą. Tik aš jį šiek tiek pakeičiau. Na, tiksliau pasakius, tik vieną ingredientą pakeičiau. Vietoj paprasto fermentinio sūrio naudojau tepamą varškės sūrelį (Philadelphia). Juo tepiau cukinijos griežinėlius, dėjau ant viršaus pomidorų griežinėlius, papipirinau. Kadangi turėjau nusipirkusi šparagų, tai juos nuvaliau, perpjoviau į dvi dalis, sudėjau šalia cukinijos griežinėlių į skardą. Užpyliau šiek tiek alyvuogių aliejaus, padruskinau ir į karštą orkaitę kol iškeps. 

Oi kaip skaniai tą dieną vakarieniavau...




Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą