Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Plikyti sausainiai


Gimtadienio proga iš geros, šaunios, gražios, protingos ir seksualios Pasididžiuojančios namų šeimininkės gavau taip ilgai lauktą ir norėtą konditerinį maišą su antgalių komplektu! Ačiū tau labai, Pasididžiuojanti namų šeimininke! :-) Taigi, turėdama tokį gerą daiktą, puoliau internete ieškoti pačio geriausio plikytų sausainių recepto. Radau, ir, nieko negaišdama, vieną rytą pradėjau kepti.

Receptą paėmiau iš šio puslapio Žalia Varna. Viską stengiausi daryti taip, kaip ten parašyta :-). Sausainiukai gavosi skanūs, tačiau man per saldūs, nors namie teradau 220 g cukraus (pagal pradinį receptą reikia dėti 260 g). Ir kadangi eksperimentavau kaip geriau juos kepti, tai pirmi sausainiai subliuško (kepiau 2 skardas vienu metu, viršutiniai labai pradėjo degti, tai skardas keičiau vietomis), antri perkepė, paskutiniai jau gavosi gražūs :-)

Taigi, sausainiams reikės:

700 ml pieno,
150 g sviesto (aš naudoju specialų margariną kepiniams),
200 g cukraus (pagal pradinį receptą reikia 260 g),
340 g miltų,
6-7 kiaušinių (aš dedu 6 didelius kiaušinius).

Iš šio kiekio produktų gaunasi maždaug 4 skardos nedidelių sausainių.

Gaminimo eiga: aprašysiu kaip gaminau antrą kartą - tešla gavosi daug geresnė, o ir gaminti buvo lengviau :-) Kaip lengviau padaryti plikytą tešlą, patarė mano draugė Loreta, kažkada dirbusi konditeriniame ceche. Ačiū jai :-)

Pieną su sviestu užvirinti puode, įdėti cukrų, kad ištirptų. Miltus sudėti į kombainą ar maišytuvą (mikserį). Kai tik užverda pienas su cukrumi, skystį pilti po truputį ant miltų. Maišytuvo greitį padaryti nedidelį, kad miltai gerai išsimaišytų. Tešlą maišyti, kol taps vientisa, be gumulėlių.

Nuotraukoje tešla (prieš įmušant kiaušinius), kai maišiau miltus su skysčiu rankomis.


O šioje nuotraukoje, kai plakiau tešlą (taip pat prieš įmušant kiaušinius) virtuviniame kombaine. Ši tešla daug gražesnė, vientisa gavosi :-) Bemaišant tešlą, ant viršaus susiformavo keli tešlos rutuliukai - vaikams buvo įdomu pažiūrėti :-)


Tešlą palikti ataušti. Kai tešla atvėsta, maišant nedideliu greičiu tešlą, reikia įmušti po vieną kiaušinius. Tešla turi gautis labai tirštos grietinės konsistencijos, nuo šaukšto nenukristi iš karto:


Po kelių sekundžių:


Gautą masę dėti į konditerinį maišą bei spausti norimo dydžio bei formos sausainius. Galima ir pailgus, ir riestainio formos padaryti - kam kokie patinka!


Kepti iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant vidurinės lentynėlės 20-25 min.

Iš savo patirties galiu patarti: jokiu būdu neatidarykite orkaitės durelių, kol kepa sausainiai, nes gali nutikti kaip man pirmą kartą - subliūkš! O geriausiai vienu metu kepti vieną skardą. Jau į pabaigą reikia prižiūrėti kepinį, nes sausainiai "sugeba" sudegti per porą minučių!



Karšti sausainiukai būna traškūs, o kai ataušta, suminkštėja ir tampa labai panašūs į pirktinius plikytus sausainius :-)


Skanaus!

P. S. 2013 m. vasario 17 d. bandymas: miltai 650 tipo, kiaušiniai - 6 L dydžio, 333 g.

Tešla prieš įdedant kiaušinius (miltai  (340 g 650 tipo miltų) užplikyti verdančiu pienu (700 ml) su margarinu kepiniams (150 g) ir cukrumi (200 g).
Tešla nuo šaukšto nekrinta.

Tešla, įmaišius kiaušinius (6 L dydžio kiaušiniai, 333 g). Tešla nuo šaukšto gana greitai nuslenka, bet nėra skysta.

Tešla labai tirštos grietinės konsistencijos, lengva formuoti sausainius konditeriniu antgaliu ir konditeriniu maišu.

Sausainius kepti 200 laipsnių orkaitėje, 25 minutes, vidurinėje lentynoje, be vėjelio (su vėjeliu reikėtų mažinti temperatūrą, trumpiau kepti, jie greičiau paruduoja, reikia labai prižiūrėti, kad staiga nesudegtų).

Taip atrodo kepti be vėjelio sausainiai - gražiai parudę, tuščiaviduriai, iš pradžių traškūs, vėliau suminkštėja.
Ir toliau laukiu jūsų atsiliepimų. Skanaus!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

69 komentaras(-ai) :

  1. mucho, si no sólo hermoso, pero muy sabrosa

    AtsakytiPanaikinti
  2. Son tan bonitos que da pena comerselos.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Que buena pinta, parecen muy suavecitos!!
    Bs

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ly,
    ellos crujientes al horno, pero más tarde se vuelve suave. Muy sabroso, tratar de hacer

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas2011-08-03 19:03

    O galima paprasčiausiai viską ranka maišyti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Anonimiškas2011-08-04 09:26

    o kepimo milteliai nesideda?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Romantike, malonu, kad ir tau patiko :-) Teko šį savaitgalį pirktinių paragauti, nėra ko ir lyginti su naminiais. Pirktinių paragavusi dar kartą įsitikinau, kad jų anksčiau tikrai nemėgau :-) Bet tik ne naminių :-) ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Kepimo miltelių nereikia, sausainiai ir taip gražiai pakyla :-)

    Rankomis galima maišyti, bet tešla gražesnė, vientisa gaunasi el. prietaisu maišant. Bent jau man nepatiko mano šaukštu maišyta tešla.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas2011-08-18 08:20

    sveikos , viskas kaip ir gerai , tik kam tos nuotraukos 2 paskutines , jos gi ne situ sausainiu , matosi , kad su kitu svirkstu jie daryti.... , gal kas tam receptui negerai , kad rezultato taip ir neparode?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ir kam taip piktai? ;-) visos nuotraukos yra darytos to valgio, apie kurį ir rašoma, jokių apgavysčių mes niekada nedarome. O kad skirtingais švirkšto antgaliais spausti sausainiai - visko gali būti, nes gavusi dovanų norėjosi pradžioje kelis išbandyti :-)

    AtsakytiPanaikinti
  11. sveiki! ka tik istraukiau pirka skarda sausainiu, virsus siek tiek apdege, vidus vos vos iskepes, matyt per karstai kepiau :( sausainukai atrodo sausoki, kokio produkto reiketu ideti kad nebutu tokie sausi? aciu uz recepta :*

    AtsakytiPanaikinti
  12. Simute, net nežinau ką patarti. Aš į visus kepinius dedu didelius kiaušinius, stengiuosi tik XL dydžio dėti, gal čia esmė? Na, ir miltų nereikia per daug. O jei kepant vidus liko žalias, tikrai reikia žemesnėje temperatūroje kepti arba gal skardą ne viršutinėje lentynoje dėti? Tikiuosi, ne visi sausainiai apdegė?

    AtsakytiPanaikinti
  13. aciu uz atsakyma, kita diena su sausainiu vidum viskas pasidare gerai :) bet sausoki vistiek man, gal kiausiniu tada is tikro per mazai gavosi, nelabai dideli buvo :( pas mus elektrine dujine tai ten matyt sunkiai kepasi :(

    AtsakytiPanaikinti
  14. viska dariau pagal recepte nurodytus kiekius,bet teslos konsistencija primena ne grietines mase o vandens beveik...neimanoma net i svirksta ideto isbega viskas net nespaudus...kame problema?gal kiekei surasyti klaidingai?

    AtsakytiPanaikinti
  15. Anonimiškas2012-01-19 15:19

    Vot ir aš dariau viską kaip recepte parašyta, o tešla gavosi skysta! Kaip tik šiuo metu sėdžiu ir mąstau ką čia toliau daryti - ar pilti lauk, ar tikėtis kažkokio stebuklo, kad ji sutirštės savaime.... Labai labai gaila, kad nuvyliau vaikus, kuriems iš vakaro prižadėjau skanių sausainių.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Anonimiškas2012-02-09 19:15

    man irgi tesla per skysta gavos, nett nezinau ar miltu dar det ar ka daryt:/

    AtsakytiPanaikinti
  17. na, perskaičiau komentarus visų, kuriems tešla per skysta gavosi, ir negaliu paaiškinti kodėl, nes iki šiol man gaudavosi viskas tinkamai. bandysiu šį savaitgalį iškepti, patikrinsiu dar kartą receptą. parašysiu savo atradimus :-)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Sveikutes, na siandien ir as pabandziau siu megiamu pyrageliu. Gavosi kaip paveikslelyje :) tik man jie truputi per saldus, nors ir cukraus dejau tik 200 g. Na bet gavosi tai liuks :)))))

    AtsakytiPanaikinti
  19. Anonimiškas2012-04-20 13:03

    na sveikos kas del skystos teslos tai ja reiketu susidet i puoda ir pakaitint ant nestiprios ugnies pastoviai maisyti kol ji patirstes iki norimos mases ,bent jau as taip darau ir tada viskas bus liuks..

    AtsakytiPanaikinti
  20. sveiki visi :-) kepu kaip tik plikytus sausainius, tešla gaunasi tikrai tinkamo tirštumo, dėjau 8 M dydžio kiaušinius, tešlą maišiau virtuviniame kombaine nedideliu griečiu, miltus užpyliau ką tik užvirusiu pienu, nieko nevirinau, prieš kiaušinius tešla buvo pakankamai kieta, nuo šaukšto nekrito. net nesugalvoju kodėl galėtų gautis per skysta tešla. Sėkmės visiems!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Ramute, smagu, kad pavyko ir patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  22. Anonimiškas2012-05-09 21:47

    gali buti ir nuo miltu kokius dedate esme kad tesla perskysta :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Sveikos ir sveiki!

    Kam tesla gaunasi pers skysta bandykite keisti miltus. Ne visi miltai vienodai sugeria skyscius el to ir gaunasi per skysta. Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti
  24. Anonimiškas2012-07-05 21:57

    As gaminu dabar , paziuresime Kas gausis....

    AtsakytiPanaikinti
  25. Nesuprantu kaip visoms gaunasi per skysta tesla. As pirma karta kai dariau, tai tokia tirsta tesla gavosi, kad vos sugebejau isspausti sausainiukus.
    Bet iskepe jie vis tiek nerealiai, tik tiek kad maziukai buvo. Dabar irgi maisau tesla. Idejau jau viena kiausini, tai negaliu ismaisyti kaip tirsta... Laukiu kol atves daugiau tesla.
    Velgi nezinau ar gausis ar ne. Bet iki skystos vandeningos teslos toli toli.
    Beje, neturiu kombaino. ir net neturiu prie mikserio tu teslai skirtu antgaliu. Ana kartamaisiau tiesiog su kiausiniu plaktuvu. Iki pat virsaus uzsisuko tesla :))) Bet, kaip minejau, isejo gerai viskas.
    O dbr ziuresim

    AtsakytiPanaikinti
  26. Nu va, viena skarda iškepė. Fantastiškai viskas. kepa antroji. Aš nekepu taip karštai. nedaugiau 190. Vidurinėje lentynoje...
    Bet tešla vėl gi buvo kietoka. Turbūt dėl to sausainiukai neiškyla baisiai daug, tik šiek tiek. viduje gaunasi tokia pūslelė. bet nepakyla tris kartus tai tikrai :))

    AtsakytiPanaikinti
  27. Anonimiškas2012-10-02 22:00

    Laba vakareli,liudna ,bet gavosi per skysta tesla ir sausainiai neiskyla:-(

    AtsakytiPanaikinti
  28. Anonimiškas2012-10-28 12:05

    man gavosi super,be priekaistu !

    AtsakytiPanaikinti
  29. Anonimiškas2012-11-19 15:14

    Na va ir as isbandziau si recepta, ka galiu pasakyti tesla ir man gavosi per skysta nors viska matavau ir sveriau, manau kad tiesiog reikia musti maziau kiausiniu ir paciai stebeti tirstuma. O siaip tai gavosi gan skanus, aciu uz recepta. :)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Sveiki visi, kepę šiuos sausainius :-) smagu skaityti, kai jums pavyksta ir labai liūdna, kad susiduriate su problemomis :-( Kadangi kiaušiniai dedami paskutiniai, reikėtų jų kiekį reguliuoti, nes nuo jų dydžio priklauso tešlos tirštumas.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Labai priklauso nuo kiausiniu dydziu... ir miltu skalsumo. Ne visi miltai vienodai sugeria dregme, todel kiekviena karta reikia reguliuoti teslos tirstuma :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Anonimiškas2013-02-09 19:51

    receptas Šū*i*as, tesla pagal recepta skysta gaunasi ir tada tenka paciai mastyti ka daburus...

    AtsakytiPanaikinti
  33. Paskaičiau paskutinį anonimišką komentarą ir nesuprantu - kodėl taip piktai? ir tokiais negražiais žodžiais? juk tą patį galima ir kitaip pasakyti.
    Neplanavau jų šiandien kepti, bet užmaišiau tešlą, dabar šąla. Tikrinu dar kartą receptą. Kol kas viskas gerai. Padarysiu kelias nuotraukas, vėliau įkelsiu. Parašysiu kaip pavyko kiaušinius įmaišyti (kiaušinių pasversiu), kaip sausainiai iškepė.

    AtsakytiPanaikinti
  34. Apibendrinu šios dienos darbą: miltų tipas 650 (anksčiau visuomet naudojau 550), įmušiau į tešlą 6 L dydžio kiaušinius (333 g be lukštų), tešla tinkamo tirštumo (kaip tikrai labai tiršta grietinė, nuo šaukšto nuslenka lėtai). Sausainius formavau konditeriniu švirkštu, jėgos spaudžiant naudoti nereikėjo. Kepė 25 min., vidurinėje lentynoje, 200 laipsnių karščio orkaitėje, kaitinimas iš viršaus ir apačios. Sausainiai tuščiaviduriai, gerai iškepę. Tačiau pripažįstu - per saldūs :-)
    Linkiu sėkmės visiems, recepte produktų proporcijos tikrai tinkamos!

    AtsakytiPanaikinti
  35. Ruta, nekreipk demesio. Kiekvienas masto ka nori. Labai gerai, kad zmones raso, kaip jiems gavosi ar nesigavo musu receptai. Tu jiems aiskini, kas ir kaip. Tad manau, savo pareiga fanu atzvilgiu labai gerai atlieki. ;o) O i tuos, kurie net neturi pagarbos rasydamas komentarus (ir dar slepdamasis po "anonimo" etikete), nereikia net kreipti demesio, nei atsakyti.

    Manau, kad teks jau imtis tam tikru priemoniu. Jei dar kas nors parasys nepagarbu komentara ir be to slepdamasis po "anonimo" etikete, pradesime tikrinti visus komentarus pries juos publikuojant blog'e. Nebijokite, tik nepagarbus komentarai bus cenzuruojami. Jei kas skusis ar komentuos, kad receptai nesigauna, bus publikuojami. :o) Norime visiems padeti.

    Mes tik prasome pagarbos.

    Aciu uz supratima :o)

    P.S.: labai atsiprasau us baisias klaidas ir lietuvisku raidziu nenaudojimo

    AtsakytiPanaikinti
  36. Sveikos,
    teko ir man paskaityti komentarus ir paciai prisideti komentuojant. Na taip, tikrai nemalonu skaityti nemalonius, besipiktinanciuju pasisakymus. Taciau... manau, kad yra visiskai teisinga isreiksti savo poziuri, ipatingai kai tas poziuris gali isgelbeti kitas aktyves namu seiminikes nuo produktu gadinimo ir beprasmio laiko svaistymo!!!
    Sis receptas visiski kliedesiai, pasiaiskinimas, kad reikia naudoti kitos rusies miltus-juokingas ( taip, kita rusis siek tiek pakeis teslos konsistencija, bet finale tai bus vistiek tesla tinkama kepti blynus, bet ne sausainelius).
    Nemalonus sutapimas-tik dabar atkreipiau demesi, kad butent siame -Pasididziuojancios Namu Seiminikes- puslapyje buvo dar keliatas mano bandytu receptu, kurie visiskai neatitiko realybes.
    Brangioji, jei truksta profesionalumo, tai bent turek garbes ir savo fantazijas platink tiktai kruopsciai jas patikrinusi.O jei nesinori atskleisti visko iki galo, tai geriau isvis to nedaryk.

    Nebusiu anonimiska :)
    Edita
    sweetkitchen.em@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  37. Sveiki,
    sutinku ir pritariu minčiai, kad savo nuomonę reikšti ir galima, ir net reikia. bet aš visuomet už mandagų nuomonės reiškimą :-)
    Receptas aprašytas neslepiant nieko, viską pati darau taip, kaip ten parašyta. ir dariau tikrai ne kartą, taigi, tikrai receptas išbandytas. o ir sukūriau jį ne aš pati, paimtas iš žalios varnos (nuoroda recepte).
    taigi, net nežinau ką ir pasakyti. ko gero tik tiek, kad visi mes turime pasirinkimo galimybę ir, jei mūsų puslapis jums nepatinka, visuomet galite pasirinkti priimtiną. žinau, kaip svarbu tikėti tuo, ką darai, arba žmogumi, su kuriuo dirbi :-)

    AtsakytiPanaikinti
  38. Sveika Rūtele, tavo sausainukai tiesiog puikūs gavosi viska dariau kaip tu rašei. Ačiū už receptuką. Visa šeima iškart visus suvalgė ir pagyrė.

    Dėkoju.

    AtsakytiPanaikinti
  39. Jau ne pirmą kartą kepu sausainius pagal šį receptą ir jie puikūs. Visiems tiems, kam neišeina, patarčiau įsigyti orkaitės termometrą ir kepant pabandyti sausainius išspausti vieą kartą - didesnius, kitą kartą - mažesnius, tada matysite kurie jums geriausiai iškepa. Viskam reikia patirties ir kantrybės. Sėkmės kepant ir ačiū, Rūta, už puikų receptą. Tešla gaunasi tikrai ne per skysta.

    AtsakytiPanaikinti
  40. Egle,Rasa, kaip smagu girdėti, kad viskas gavosi tinkamai. Ačiū už gražius žodžius ir palaikymą!

    AtsakytiPanaikinti
  41. labai mestam siuos sausainukus,jau ne viena recepta isbandzius bet kol kas man nesigauna tokie kaip turetu but,bet vis nenuleidziu ranku vis ieskot tinkamo man receptuko kad savo smaliziu seimyna galeciau palepint,taigi eisiu va bandyt ir si receptuka ir ziuresiu kas gausis tesla plakssiu su su kombainiu kuris skirtas plakimui ir teslos minkymui,rezultatus pranesiu,o tiems kurie piktinasi pasakysiu tik viena netinka nesigauna sis receptas na gerai parasete kad jums nesigavo tai bandykite kita recepta susiradusios,kadangi visada turiu nora ir maista darau su meile nenuleidziu ranku ir bandau toliau,tad linkiu ir jums nenuleist ranku ir vis bandyt kol rasite sau tinkama receptuka
    lekiu kaist pienuka ir maisyt tesla

    AtsakytiPanaikinti
  42. NA VISAI NEBLOGAI GAVOSI JEI VAIKAI SU VYRU JUOS PARAGAVE SAKO KAD SKANU VADINASI TAIP IR YRA,O TESLA PAGAL PATEIKTAS PROPORCIJAS PAGALVOJAU ISKART KAD NESIGAUSTU SKYSTA TAI DEJAU TIK KETURIS KIAUSINIUS NA JIE NEZINAU KOKIO DYDZIO VIDUTINIAI TOKIE PERKU IS UKININKO,IR TESLA TADA ATRODE KAIP IR GERA BET KEPANT JIE MAN KAZKAIP NENOREJO PAKILT,TAI SEKANTI KART DESIU DAUGIAU KIAUSINIU GAL KIEK MINSTESNE TESLA TURI BUT,NES MAN SU KETURIAIS KIAUSINIAIS GAVOSI TOKIA KAD NUO SAUKSTO JI PALAIKIUS NUDRIBO,BET RANKU NENULEIDZIU IR MEGINSIU TOLIAU KEPT KOL MAN VISTIK ISEIS

    AtsakytiPanaikinti
  43. Labas, Jurgita!

    Labai saunu, kad isbandei Rutos recepta. Ir labai aciu uz palaikyma :) Deja, ne visi buna patenkinti kitu ir savo atliktu darbu. Ka padarysi :)

    Sekmes, ir tikimes, kad ir toliau bandysi musu receptus, ir rasysi savo nuomone.

    IKI!

    AtsakytiPanaikinti
  44. Anonimiškas2013-06-14 15:49

    manau kad tesla per skysta gaunas jei neuzsipliko normaliai miltai... dazniausiai moterys galvoja kad elektriniuose arbatinukuose uzvirintas vanduo bus tinkamos temperaturos... galiausiai riekia ziureti miltu glitimini indeksa... Nors visada darau su paciais pigiausiais, man VISADA gaunas pagal si recepta.
    Aciu labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  45. Sveiki, 2 kartus banddėme šį receptuką ir abu kartus gavosi per skysta tešla, nepakyla pakankamai ir nelaiko formos kai išspaudi . Mastau, kad tikrai gal miltuose bėda...
    Gal galite parašyti tiksliai kokios firmos miltai yra naudojami šiame recepte (gal net ir nuotrauka nepakenktų), kepant tuos gražiuosius plikytukus iš nuotraukos? :)

    AtsakytiPanaikinti
  46. Kristina, smagu, kad nenuleidi rankų ir toliau sieki tikslo! Aš šiuos sausainius kepiau iš įvairių miltų, buvo ir lietuviškų, ir lenkiškų. lietuviškus naudojau ir pigesnius – maximos, ir brangesnius – malsenos. miltų tipas būna 550. raidės c ar d.
    radau aprašymą apie miltus, trumpai, aiškiai – man patiko :-): http://www.malsena.lt/en/vertybes/apie-miltus. ten ir apie glitimą parašyta, ir apie miltų išlaikymą. paskaitykite, gal tai padės iškepti tikrai skanius sausainius :-) Būtų labai įdomu, kaip sekėsi tolimesni bandymai.

    AtsakytiPanaikinti
  47. Sveiki :)
    Plikytus sausainius kepu tik pagal sita recepta. Dabar kaip tik orkaiteje :)
    3 kartajuos jau kepu ir visada pasakiski gaunasi. Viska darau su virtuviniu kombainu, tesla nepriekaistinga :)
    Skanus ir su idaru ir be jo.
    Pridedu idaro ir galu gale cukraus pudra siek tiek pabarstau, tai ir isvaizda ir skonis super :))
    Siandien mascarpone i vidu su svirkstu desiu. Didelis Aciu autorei uz si recepta!!!! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  48. Sveiki,
    Čia toks paprastas receptas ir puikiai gaunasi, kad net vyrui pavyksta gaminti, kuo puikiausiai iskepiau :)
    labai skanus, tik cukrus nereik dėti tiek daug, 180 gramu maks pakako, o kepti reik ilgiau ant mazesnes, ne vidus neiskepa nors jis ir tuscias :)

    o siaip super, pirmyn!

    AtsakytiPanaikinti
  49. Anonimiškas2013-11-20 17:16

    gal galit parodyt kokiu antgaliu tesla cia maiset? nes tas turi itakos. galbut netinkamas antgalis ir del to tesla skysteja. nznau, bet man irgi skysta. gaila produktu :(

    AtsakytiPanaikinti
  50. Alanyanaa, labai džiaugiuosiu, kad jums patinka šis receptas, kad gaunasi skanūs sausainiai, kad papildote juos savais priedais :-)

    Antgalį nufotografuosiu prie progos (mano kombaine jis, berods, tešlos maišymo antgaliu vadinamas), bet tešla gera gaunasi ir šaukštu maišant, bet tada reikia rankoms daug ir sunkiai padirbėti, nes virtuviniu kombainu ji greičiau tampa vientisa.

    AtsakytiPanaikinti
  51. Pauliau, ačiū už gražius žodžius! dėl kepimo trukmės - ji priklauso ir nuo orkaitės (pavyzdžiui, tą patį pyragą elektrinėje orkaitėje kepu trumpiau, nei dujinėje orkaitėje), ir nuo suformuotų sausainių/pyragėlių dydžio.

    AtsakytiPanaikinti
  52. Sveika Ruta, ash taip pat susigundzhiau Jusu sausainiukais-begsiu bandyt:)
    O tie nemalonus komentarai tai tik pyktis nemokshu kepeju,del kuriu ir kepa Rimi,Maxima ir kt parduotuves:) neimkit i galva o geriau dekit dar koki skanu receptuka;)
    p.s. tikrai nebuchiau taip jusu mielosios pavadinusi,tachiau kokiu tonu jus kreipiates,tokiu ir atgal gaunate.manau viskas sazhininga:)

    AtsakytiPanaikinti
  53. knopkute, jūsų žodžiai labai pakėlė nuotaiką, ačiū! tokie komentarai padeda nenukabinti nosies :-) o receptų bus, nes receptų ieškojimo ir patiekalų gaminimo procesas nenutrūksta, tik kad vis laiko pritrūksta prie kompiuterio prisėsti :-(

    AtsakytiPanaikinti
  54. Tikrai, knopkute, jūsų komentaras pakėlė ūpą. Ačiū! :o)

    AtsakytiPanaikinti
  55. Puikus receptas, nuostabūs sausainukai. Kepiau pirmą kartą ir viskas super. O tos nepatenkintosios tešlos sudėtimi ar konsistencija tiesiog nemoka gaminti :) Jeigu daugeliui receptas pavyksta, vadinasi su juo viskas gerai, o visos kitos nemokšos :D

    AtsakytiPanaikinti
  56. Puikus receptas, nuostabūs sausainiai. Kepiau pirmą kartą ir viskas išėjo super. O tos nepatenkintosios tešlos sudėtimi ar konsistencija tiesiog nemoka gaminti :) Jeigu daugeliui receptas pavyksta, vadinasi jis yra geras, tik kitos yra nemokšos ir nereiktų piktintis.

    AtsakytiPanaikinti
  57. Roberta, ačiū už palaikymą! Manau, kad kartais būna ne kepimo dienos :-( Man pačiai ne visuomet slysta kaip sviestu patepta :-)

    AtsakytiPanaikinti
  58. Dekit maziau kiausiniu, kam per skysta tesla, eigu per kieta tada dar idekyt , bet po truputi. Tesla turi turi begti nuo sauksto , bet ne greitai.Eigu sausaniu forma laikosi, ne stovi ir ne bega, tai tesla padaret gerai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  59. Dekit maziau kiausiniu, kam per skysta tesla, eigu per kieta tada dar idekyt , bet po truputi. Tesla turi turi begti nuo sauksto , bet ne greitai.Eigu sausaniu forma laikosi, ne stovi ir ne bega, tai tesla padaret gerai ;)

    AtsakytiPanaikinti
  60. Anonimiškas2017-12-10 07:02

    Labas, man taip pat gavosi skysta tešla, todėl aš padariau beformius sausainius, tiesiog kabinau su šaukšteliu ir dėjau ant kepimo popieriaus. O iškepti sausainiai buvo labai skanūs ir išsikėlė.

    AtsakytiPanaikinti
  61. Sveiki, džiaugiuosi, kad skonis tiko. O dėl tešlos skystumo: priklauso nuo miltų, nuo kiaušinių. Neseniai pati dariau – tešla buvo tinkamo tirštumo.

    AtsakytiPanaikinti
  62. Fantastiškai pavyko... Džiaugiuosi pabandžiusi, o dar labiau džiaugiuosi radusi šį receptą :) Ačiū Jums, kad pasidalinate tokiais nuostabiais receptais :)

    AtsakytiPanaikinti
  63. Elena, ačiū už palaikymą! Labai džiaugiuosi, kad patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  64. Pirma kartą dariau, nors ir tešla kiek kietoka atrodė, bet gavosi puikiai. Tikrai geras kokybiškas receptas, turi pavykti pagaminti visiems.

    AtsakytiPanaikinti
  65. Rita, džiaugiuosi, kad gavosi ir patiko! O tešlos kietumą iš tiesų reikėtų koreguoti pagal situaciją, nes kiaušiniai ir miltai nėra kiekvieną kartą vienodi, deja.

    AtsakytiPanaikinti