Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Velsietiškas vaisių pyragas (Anglija)


Kalėdoms gavau įdomią knygą - "Beatos virtuvė" (AČIŪ draugams už mielą dovaną). Kai atėjo laikas pradėti mokytis valstybiniam egzaminui, o nenoras mokytis buvo neišmatuojamas, įlindau į ne itin mėgstamą internetą paieškoti ką galima būtų iškepti skanaus, ir ten, visai atsitiktinai, radau daug gerų atsiliepimų apie "Beatos virtuvės" receptus. :-) Tada ir supratau, kad jau laikas nupūsti dulkes nuo knygos ir pulti į virtuvę bandyti kurti mažų stebuklų (kad tik nereikėtų mokytis... kad tik nereikėtų mokytis...). Stebuklas tikrai nebuvo panašus į knygoje pavaizduotą, tačiau skonis jo buvo labai tinkamas :-)

Taigi, Beatos Velsietiškas vaisių pyragas pagal Rūtą :-)

Reikės:

300 ml stiprios juodosios arbatos,
300 g razinų,
200 g džiovintų slyvų,
120 g minkšto sviesto,
160 g rudojo cukraus,
2 kiaušiniai,
100 ml grietinės,
350 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
1 kupinas šaukštelis cinamono,
1 šaukštelis prieskonių mišinio kepiniams (paprastai į jį įeina malti gvazdikėliai, muskato riešutas, kardamonas ir cinamonas. Jei neturite mišinio, sumaišykite išvardintus prieskonius lygiomis dalimis).


Gaminimo eiga:

Razinas reikia mirkyti per naktį stiprioje juodoje arbatoje, kad jos smarkiai išbrinktų. Jei džiovintos slyvos yra minkštos, tai mirkyti jų nereikia, jei kietesnės - valandai pamerkti į arbatą. Slyvas supjaustyti į keturias dalis.

Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius, sudėti grietinę ir viską gerai išplakti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, pusę kiekio persijoti ir suberti į sviesto, cukraus ir grietinės plakinį. Įberti cinamono ir prieskonių mišinio, sudėti pjaustytas slyvas, išbrinkusias razinas, supilti arbatą, jei mirkymui buvo paruoštas nurodytas kiekis (daugiau nereikia :-)). Masę reikia išmaišyti, suberti likusią miltų dalį, tešlą dar kartą išmaišyti. Tešla turi gautis tiršta, nuo šaukšto turi dribti, o ne tekėti.



Kepti tinka paprasta torto arba pailga kekso forma (aš kepiau pailgoje kekso (duonos) formoje). Formą ištepti plonu sviesto sluoksniu, ištiesti sviestiniu popieriumi (popieriumi formų neklojau, dalį kepiau silikoninėje, dalį metalinėje nepridegančioje formose).

Beata pataria: atkirptą tinkamo dydžio popierių sulamdyti rankose, kad būtų lengviau įtiesti į kepimo formą. Aš pabandžiau tortui biskvitą kepdama - iš tiesų lengviau su popieriumi dirbti :-)

Paruoštą tešlą pilti į kepimo formą. Kepti apie 1 val. 15 min. 180 laipsnių orkaitėje (kepiau truputį trumpiau, bet aš padalinau tešlą į 2 dalis, taigi ir priklausė trumpiau kepti). Pjaustyti reikėtų jau atvėsusį pyragą.

Beata pataria: pyragas bus skanus ir valgomas ilgiau nei savaitę, jei bus laikomas įvyniotas į sviestinį popierių bei įdėtas į sandarų indą. Aš laikiau maišelyje ir tikrai ilgiau nei savaitę - tikrai buvo ir skanus, ir valgomas!!! :-)


Skanaus!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :

  1. Atrodo gražiai, spėju ir skanus labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, iš tiesų labai skanus, o jei dar mėgstate razinas ir džiovintas slyvas - šis pyragas kaip tik jums! Pabandykite :-)

    AtsakytiPanaikinti