Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Brokolių užkepėlė


Lankiausi svečiuose pas bendradarbę, kurios tėtis augina bites bei turi labai skanaus medaus! Pasirodo apsilankymas pas draugus gali būti ne tik malonus, bet ir naudingas! Draugė vaišino vegetariška brokolių užkepėle. Kadangi patiko ir mano sūnui (kuris negali gyventi be mėsos ir yra brokolių gerbėjas), šis patiekalas tapo mūsų mėgiamu :-). Ir kiek teko šia užkepėle vaišinti draugus, visiems labai patiko! O kaip paprasta ją pasigaminti... Pabandykite!

Reikės:

šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos 1 pakelis (perku "Mantingos"),
brokolių (šviežių ar šaldytų) apie 800 g (man skaniau iš šviežių brokolių),
sūrio (skaniau, kai maišomi keli sūriai, tarkime, mocarela su fermentiniu sūriu) apie 500 g.

Mums su sūnumi patinka, kai daug brokolių ir storas sluoksnis sūrio :-) (ak tos kalorijos), bet kiekvienas galite pareguliuoti pagal savo skonį kiekius :-) - patiekalo skonio tikrai nesugaldinsite :-)

Darbo eiga:

Tešlą reikia atšildyti apie 15 min. kambario temperatūroje kaip parašyta ant pakelio. Tuo tarpu, kol atšyla tešla, reikia sutarkuoti sūrį burokine tarka, jei turite kelių rūšių sūrį, juos reikia sumaišyti.


Brokolius susmulkinti, apvirti 5-10 min. Kotelius pjaustau smulkiau, kad neliktų kieti. Išvirusius brokolius smulkiai supjaustyti.


Ant atšilusios tešlos dėti brokolius.


Ant brokolių uždėti norimo storio sūrio sluoksnį. Prieskonių dėti jokių nereikia, nes sūris turi "daug" skonio. Bet jei jau kam labai reikia, manau kokie picos prieskoniai tiktų... Nebandžiau :-)


Paruoštą užkepėlę šauti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 15-20 min. - kol sūris gražiai pagels.




Valgyti karštą. Tačiau jei liko užkepėlės, galima ir šaltą paragauti, ir mikrobangėje pašildyti :-)

Skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :

  1. Se ve un plato muy rico y sano y es una forma de comer verduras muy apetecible.
    Besos

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gracias, muy sabroso en verdad! Y, sin embargo, sencillo y rápido para producir

    AtsakytiPanaikinti