Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Vištienos ir lašišos salotos


Taip... Grįžtam vėl prie dietos, nes kitaip gydytoja lieps skaičiuoti kalorijas, o man to visai nesinori. Tad šiandienos meniu: tirpi kava su neriebintu pienu, daug vandens, keli mandarinai, vištienos ir lašišos salotos ir vėl daug vandens. Nesigąsdinkit, aš šiaip normaliai valgau, tik kad šiandien atsikėliau per pietus po vakarykščio savo uošvienės gimtadienio ir visai nesinorėjo maisto, nei gaminti, nei valgyti.

Salotos neturi jokių specialių proporcijų. Dedama daugiau to kas labiausiai patinka, o vis kita pagal skonį.

Reikės:

keptos ar virtos vištienos gabaliukų (nedidelių, maždaug 1 cm dydžio),
namie marinuotos lašišos gabaliukų (nedidelių, maždaug 1 cm dydžio),
keli dideli salotų lapai,
keli pomidorai,
šiek tiek smulkiai papjaustyto svogūno,
keli susmulkinti putpelių kiaušiniai,
šviežių krapų ir petražolių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Užpilui:

1 šaukštelio skysto medaus,
1 šaukštelio geros kokybės acto,
2-3 šaukštelių alyvuogių aliejaus.

Darbo čia beveik nėra. Visus ingridientus susmulkinti kaip nurodyta viršuje, suberti į didelį indą, padruskinti, papipirinti, paskaninti kapotomis šviežiomis žolelėmis ir užpilti pasiruoštu padažu. Na, kaip ir viskas. Belieka tik mėgautis. 



***********************************

Ensalada de pollo y salmón



Trocitos pequeños de pollo frito o cocido (de 1 cm aprox),
trocitos pequeños de salmón marinado en casa,
unas hojas de ensalada,
unos tomates,
un poco de cebolla picada,
unos huevos de codorniz,
perejil y eneldo picado,
pimienta negra molida,
sal.

Aliño:

1 cucharadita de miel líquida,
1 cucharadita de vinagre,
2 - 3 cucharaditas de aceite de oliva.

Aquí casi no hay trabajo (eso me gusta). Solo hay que trocear el pollo, salmón y las verduras como lo dice en las receta. Verter todo en un bol grande. Salpimentar, añadir a gusto las hierbas picadas y aliñar.
Para el aliño solo hay que mezclar bien los ingredientes. Y ya está!


Skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą