Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

O gi buvo balius... Trapios tešlos krepšeliai su krabų lazdelių įdaru


O gi buvo taip... Praeitą penktadienį turėjome šeimyninį baliuką. Mano uošvienė šventė savo gimtadienį. Tad sugalvojau jai suruošti vaišes, kad nereikėtų vargti virtuvėje savo dieną. Aš net iš darbo išsiprašiau ankščiau...

Vienas iš keletos užkandžių buvo įdaryti trapios tešlos krepšeliai. Šis receptas jau laiko išbandytas ir visiems labai patinka. Beje, šiuos krepšelius gaminau ir per Naujųjų Metų balių.

Reikės:

nedidelių krepšelių,
geros kokybės krabų lazdelių,
šiek tiek tarkuotų krienų (baltų),
majonezo,
šviežių krapų ar petražolių.

Krabų lazdeles sutarkuoti burokine tarka arba smulkiau supjaustyti. Pasiruošti norimo skonio majonezo ir krienų mišinį. Priklausomai, ar krienai stiprus, ar patinka jų skonis, dėti daugiau ar mažiau. Krabų lazdeles sumaišyti su šiuo padažu. Viską pagardinti kapotais žalumynais. Paruoštu mišiniu įdaryti krepšelius. Papuošti.

Kaip matote, čia visai beveik nėra darbo. Labai gerai, kai marios darbų, o svečiai jau į duris skambina. Tokį užkandį galima paruošti ypatingai progai ar šiaip draugų susiėjimui.

Skanaus!




Cestitas rellenas de surimi de cangrejo

Unas cestitas pequeñas,
palitos de cangrejo,
mayonesa,
un poco de salsa de rábano picante (se puede comprar en Mercadona),
eneldo o perejil fresco.

Hay que triturar o cortar en trocitos pequeñitos los palitos de cangrejo. Mezclar la mayonesa con la salsa de rábano picante en proporciones que este bien de gusto. Picar las hierbas frescas y añadir a la masa de cangrejos. Todo mezclar con la salsa preparada. Rellenar con la masa preparada las cestitas. Decorar. ¡Y a disfrutar!

¡Buen provecho!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

8 komentaras(-ai) :

  1. Sveika, atsekiau tave pagal pėdsakus sniege. :)
    Šaunus blogas. Pasekiosiu dažniau. Ir šitą receptuką būtinai išmėginsiu, gal net su variacijomis.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Que fácil, rápido , apetitoso y que pinta !!!!, creo que me tengo que dejar caer por Sevilla a ver si tengo suerte y te conozco mientras comemos.
    Ana.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labas Dalia!

    Saunu, kad tau patiko mano blogas ir sis receptas. Jis tikrai labai paprastas ir skanus. Ir svarbiausia, kad greitas. Ir kas be ko, galima paivairinti pagal skoni ir fantazija.

    Iki greito!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hola Ana,

    Me alegro mucho de leer los comentarios como tuyo. Eso da alegría a mi alma :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nu va ir išbandžiau,
    čia užsukau padėkoti ir pasakyti, kad buvo gerai.
    Krepšelių šįkart neįdarinėjau, nei neišdarinėjau,
    užsitepiau ant paskrudintos bulkos. Grožiu tavo receptui nusileido, o skonius gi kaip lygint? Mano buvo su LIETUVIŠKAIS krienais!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labas!

    Dziugu, kad isbandei si recepta. Nezinau, kaip tau gavosi. manau, kad gerai. Jei skanu, tai pavyko :) As tai naudojau ispaniska majoneza, ispaniskas krabu lazdeles ir vokiskus krienus. Jie ne labai stiprus. Bet su lietuviskais taip buna. Kartais nusiperkis stipresnius, kartais silpnesiu :)

    Iki greito susimatymo!

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas2010-03-26 14:33

    Me encanta la música de tu bloj es super relajante!!!! :P

    y tus platos geniales y muy saludables!!!!

    un saludo desde barcelona!!!!!

    lamambalina

    AtsakytiPanaikinti
  8. Gracias Lamambalina! Aquí siempre estás bienvenida.

    La música como y debe ser... primaveral como y es en Barcelona ahora :)))

    Saludos!

    AtsakytiPanaikinti