Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Lietuviška vakarienė... Silkutė su kiaušiniu ir majonezu


Nieko čia naujo... Silkė, kiaušinis ir majonezas. Bet kai tokių dalyku nevalgai metų metus, tai tada būna tikras delikatesas.

Mano uošvė (na, kada nors ateityje būsima uošvė) prieš porą dienų aptiko silkių vietinėje žuvų parduotuvėlėje. Ir iš kart pagalvojo apie mane. Girdėjo mane komentuojant, kad Lietuvoje valgome daug silkės. Tad padarė man nedidelę dovanėlę... Nupirko dvi mažutes silkutes. Gerai, kad mažutes, nes jau tokios sūrios ir sausos, kad ojojoi. Na, bet vis tiek buvo skanu ir ačiū jai už dėmesį :o)

PRODUKTAI:
  • 1 nedidelė silkutė (sprindžio ilgio) arba 1 nedidelė silkės filė
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštų majonezo
  • krapai (gali būti džiovinti, bet skaniau su šviežiais)
  • juoda duona.

GAMINIMAS:

  1. Kietai išvirti kiaušinį, atvėsinti, nulupti ir perpjauti pusiau.
  2. Silkę išdaryti, išimti kaulus ir supjaustyti ar suplėšyti nedideliais gabaliukais.
  3. Į lėkštę įdėti majonezo, ant jo sudėti kiaušinių puseles. Ant kiaušinių paberti silkės gabaliukų, pabarstyti krapais.
  4. Patiekti su juoda duona.
Aš, kadangi neturiu lietuviškos juodos duonos, tai čia vartoju juodą duoną su grūdais. Ispanijoje ji vadinama vokiška duona.


PATARIMAS: Noriu pasidalinti "triuku" kaip išvirti kiaušinius, kad trynys būtų pačiame viduryje, o ne viename šone. Skaičiau kažkuriame blog'e, viename iš tų, kuriuos aš seku. Jų tikrai daug. Praleidžiu daug laiko, kol apsišviečiu, kas ką naujo įkėlė, kokį receptą išbandė ir t.t. OK, aš jau čia grybauti pradėjau :o)

Tai va, su tuo kiaušiniu tokia istorija... Kai sudedi kiaušinius į gerokai pasūdytą vandenį (druska reikalinga tam, kad lukštai nesutrūktų), juos reikia tris minutes labai atsargiai maišyti, vartyti. Taip baltymas tolygiai sukietėja ir nebeleidžia tryniui judėti ir nusmegti į vieną šoną. Rezultatas - trynys kiaušinio viduryje .

Paskui galimi kiaušinius palikti ilgiau virti nebemaišant, priklausomai kokio trynio tau reikia - kieto ar skysto.


Šį kartą to nepadariau. Neprisiminiau šio triuko kol neprapjoviau išvirto kiaušinio. Kitą kartą reikės pabandyti. Ir jei prisiminsiu, papasakosiu ir Jums kaip sekėsi :o)


Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą