Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Burokėlių sriuba


Kurią čia dieną žiūrinėjau visokius receptus internete ir aptikau raudoną sriubą. Ir ji man taip priminė mamos burokėlių sriubą.

Kaip tik turėjau tris nedidelius virtus burokėlius. Tad nusprendžiau kibti į darbą...

Reikės:

3 vidutinio dydžio virtų burokėlių,
500 g bulvių,
100 g kopūstų (naudojau šaldytus, turėjau nuo seniau likusiu,m tai negi mesi),
1 sultinio kubelio,
1 šaukštelio Vigoros ar Vegetos,
1 šaukštelio džiovinto česnako,
1,5 šaukštelio džiovinto svogūno,
1 šaukšto acto,
apie 1,5 l vandens.

Vandenį užvirinti.

Kol vanduo kaista, sutarkuoti burokine tarka burokėlius. Bulves nuskusti, nuplauti gerai ir supjaustyti maždaug 0,5 cm dydžio gabaliukais. Kopūstus galima supjaustyti šiaudeliais. Tada gražiau atrodo sriuba. Mano kopūstai kadangi buvo šaldyti, tai buvo jau pjaustyti didesniais gabaliukais, tai tokius ir dėjau. Bet tai neįtakoja sriubos skonio, tik išvaizdą.

Verdančiame vandenyje ištirpinti sultinio kubelį, suberti česnakų ir svogūnų miltelius. Suberti pjaustytas bulves ir kopūstus ir pavirti apie 15 minučių. Tada suberti tarkuotus burokėlius, įpilti acto ir baigti virti, ne daugiau 3 - 5 minučių po užvirimo. Svarbu nepervirti burokėlių, nes jie tada praranda savo gražią spalvą ir visa sriuba patamsėja, įgauna rusvą nemalonų.



Daugelio savo pažįstamų ir kai kurių nežinomų asmenų prašymu visus receptus nuo dabar rašysiu ir ispanų kalba. Na, tai prašom, ispaniškas variantas...

********************************************************************************

Sopa de remolacha

3 medianas remolachas (hervidas),
500 g de patatas,
100 g de repollo (col),
1 cubito de caldo,
1 cucharadita de Vigora o Vegeta (es un preparado de especias a base de sal y verduras. En lugar de esto se puede poner un poco mas de cubito de caldo o añadir sal, si hace falta,),
1 cucharadita de ajo en polvo,
1,5 cucharadita de cebolla en polvo,
1 cuchara de vinagre,
1,5 l de agua.

Poner hervir el agua. De mientras rallar las remolachas. Pelar las patatas, lavar bien y cortar a pequeños daditos de unos 0,5 cm. Repollo cortar a juliana. Cuando agua ya hierbe disolver el cubito de caldo, añadir ajo y cebolla en polvo, verter las patatas y el repollo. Hervir unos 15 minutos. Pasado este tiempo añadir la remolacha y el vinagre. Hervir unos 3-5 minutos.
Servir con nata agria y eneldo freso.

Es una sopa que se come mucho en Lituania. Hay muchas variaciones. Una lleva solo remolacha, otras aparte de los ingredientes que se usó en esta receta incluye también carne, setas, etc. Eso ya depende del gusto y la imaginación de la cocinara o cocinero.


Skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

4 komentaras(-ai) :

  1. ¡Es estupendo!
    Ahora ya te puedo entender y empezar a comer cosas diferentes, que estamos hartos de tortilla de patatas.
    He puesto un enlace en mi blog al tuyo.
    Besos, Ana.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Me alegro Ana que te gusta. Espero ver te por aquí. Un saludo!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Hi! thank you for following my blog :) . May i ask you what language you are writing? I'd like to read your blog. It is so beautiful and the food looks so good!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Hi zurin! Thank's for your comment. My blog is Lithuanian. Now begin to write recipes in Spanish, too. Maybe in the future I'll write in English, maybe (if I have time).

    Waiting to see you soon here again.

    AtsakytiPanaikinti