Bet šiais metais, nors ir su mažu vaiku namuose, pradėjau studijuoti magistrą ir, kas be ko, dirbu, išbandžiau du naujus sausainių receptus. Ir kadangi Velykos jau čia, juos papuošiau atitinkamai - spalvotai.
Šiandien noriu pasidalinti velykiniais riestainiais. Pagal šį receptą gaunasi skanūs, šiek tiek sūrūs sausainiai. O cukraus ir medaus glajus idealiai dera.
PRODUKTAI:
Riestainiams:
- 45 g sviesto
- 20 g švelnaus skonio aliejaus (pvz. saulėgrąžų)
- 2 L dydžio kiaušiniai
- 1 arbatinis šaukštelis naminės vanilės esencijos
- 2 g druskos (apie 1/2 arbatinio šaukštelio)
- 100 g smulkaus cukraus
- 8 g kepimo miltelių (maždaug 2 arbatiniai šaukšteliai)
- 325 g miltų
Papuošimui:
- 100 g cukraus pudros
- 15 g pieno
- 20 g skysto medaus
- spalvoti cukriniai pabarstukai
GAMINIMO EIGA:
- Visų pirma ištirpink sviestą. Aš dažniausiai tai darau mikrobangų krosnelėje, Supjaustau sviestą gabaliukais,sudedu į puodelį ir pakaitinu kelias sekundes įjungus maksimalią potenciją. Bet gali ištirpdyti ir tradiciniu būdu - ant viryklės.
- Išlydytą sviestą supilk į dubenį kartu su aliejumi, kiaušiniais, vanilės esencija, druska ir cukrumi. Gerai viską išplak elektriniu "mikseriu".
- Įmaišyk miltus su kepimo milteliais ir užminkyk tešlą. Tešla gausis minkštoka. Tad įdėk į gilę lėkštę, uždenk maistine plėvele ir pastatyt į šaldytuvą, kad sukietėtų. Aš palikau 24 val., bet nebūtina taip ilgai laikyti. Užteks 1-2 val. arba per naktį.
- Įkaitink orkaitę iki 175 ºC.
- Paruošk riestainius: atpjauk dalį tešlos ir iškočiok maždaug 0,5 cm storio lakštą. Sausainių formelių (didelio ir mažo apskritimo) ar didelės stiklinės ir butelio kamštuko pagalba išpjauk apskritimus ir padaryk skyles.
- Prieš kepimą, atšaldyk riestainius. Aš tiesiau kepimo popierių ant grotelių (nes neturiu neaukštos skardos), dėjau riestainius ir kišau į šaldytuvą kol kaito orkaitė.
- Įkaitink orkaitę iki 175 ºC. Kepk apie 12-15 minučių, kol gražiai paruduos.
- Atvėsink sausainius ant grotelių ir papuošk.
- Riestainių papuošimui sumaišyk cukraus pudrą su pienu ir medumi, patepk riestainius ir pabarstyk spalvotais cukriniais papuošimais.
PATARIMAS: Jei nepatinka medus, gali riestainius papuošti citrininiu cukraus glajumi. Tam prireiks 100 g cukraus pudros ir 1-1,5 šaukšto citrinos sulčių.
Jei ieškai daugiau velykinių receptų, nepamiršk patikrinti šios nuorodos. Jau pasidalinome 6 velykiniais receptais.
Receptas imtas ir minimaliai pakoreguotas iš Directo al paladar.
Gražių ir linksmų Velykų!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą