PRODUKTAI:
GAMINIMO EIGA:
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 150 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 70 g grietinėlės
- 3 apelsinų žievelės
- 50 g apelsinų sulčių
- 2 arb. š. vanilės esencijos
- 240 g miltų
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1/4 arb. š. druskos
GAMINIMO EIGA:
- Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Tuomet sudėti po vieną kiaušinį, gerai kiekvieną kartą išplakti. Supilti grietinėlę, vanilės esenciją, apelsinų žieveles ir sultis ir vėl gerai išplakti.
- Atskirame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską, persijoti.
- Miltus įmaišyti į plakinį, gerai permaišyti, kad tešla būtų tolygi, tirštos grietinės konsistencijos.
- Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais. Tešlą sukrėsti į kepimo formą.
- Pyragą kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
PATARIMAS: Pyrago skonis gaunasi intensyvus apelsininis. Jei nesate apelsinų fanas, galite sumažinti apelsinų žievelių kiekį, pavyzdžiui, įdėti tik vieno ar dviejų apelsinų.
Išbandei šį receptą? Pasidalink savo įspūdžiais. Būsime labai laimingos skaitydamos ir atsakydamos. O gal turi, kokį patarimą?
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą