Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Uošvienės troškinti vėžiai

RECEPTAS: Uošvienės troškinti vėžiai

Praeitą savaitgalį uošvienė išvažiavo apsipirkti. Prieš jai išvažiuojant, susėdome ir aptarėme, ką gaminsime per ateinančias tris dienas. Planas buvo aiškus. Išvažiavo. Kai grįžo, pasirodo, nupirko ko reikia tik vienos dienos pietums. O visa kita, "iš lempos". :-/ Ir tau taip būna?

Šiaip gal ir gerai šį kartą. Nes nupirko vėžių... Mmmm... Vėžiai!

Aš juos valgiau tik kartą. Vaikystėje. Draugės tėtis iš pat ryto prigaudė daug. Pasisekė, nes ir mane į svečius pasikvietė. :-) Buvo skanuuuu...

Tad, kai pamačiau vėžius, taip sukilo prisiminimai apie vaikystę. Kaip žaisdavau su savo sodo draugėmis, kad turime restoraną. Kepdavom smėlio tortu. Gamindavom gėrimus su amaretu (tada net nežinojau, kas tai tokio, bet skambėjo skaniai ir įmantriai). Netgi kepdavom morkas ant mini lauželio (feeee... neskanu). Kokie geri prisiminimai...

Kai ant stalo buvo patiekti troškinti vėžiai, taip ir magėjo rankos kuo greičiau griebti vieną ir paragauti, ar toks pat skonis kaip iš vaikystės prisiminimų. Buvo netgi skaniau.

Na, daugiau negaištu ir dalinuosi savo uošvienės troškintais vėžiais.


  PRODUKTAI (2 - 3 porcijoms):
  • 500 g apvirtų vėžių (naudojom upinius, nedidukus)
  • 1 pomidoras
  • 1 nedidelė žalia paprika
  • 1/2 nedidelės raudonos paprikos
  • 1/2 mėgstamo sultinio kubelio (arba druskos su mėgstamais prieskoniais)
  • 1 stiklinė vandens
  • pipirai
  • aliejaus

  GAMINIMO EIGA:
  1. Moliniame kepimo inde įkaitink šiek tiek aliejaus ir jame apkepink vėžius.
  2. Paprikas nuplauk, išvalyk ir supjaustyk 1,5 cm pločio juostelėmis.
  3. Daržoves sudėk į puodą su vėžiais, paskanink šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir užpilk sultiniu. Troškink uždengus 20-30 minučių.
  4. Valgyti karštus.

RECEPTAS: Uošvienės troškinti vėžiai

PATARIMAS: Jei visgi pavyko gauti, ar pačiai(iam) pasigauti vėžių, netgi geriau. Patikrink visus ir negyvus išmesk. Naudok tik gyvus. 

Gaminimo procesas išlieka toks pat kaip ir su jau virtais. Tik tokiu atveju paprasčiausiai, kai apkepinsi vėžius, uždenk dangčiu, nes gali šokinėti ir bandyti pabėgti.


RECEPTAS: Uošvienės troškinti vėžiai

Taip pagaminti vėžiai būna labai sultingi ir skanūs. Nereikia nei padažo. Ir svarbiausia, kad labai paprasta ir greita.


O tu kada pirmą kartą ragavai vėžių? Patiko? Pasidalink savo įspūdžiais. O jei dar ir pati(ts) gamini, laukiam tavo recepto. Mes būsime labai laimingos skaitydamos. Manau, ir kitiems skaitytojams bus įdomu.


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą