Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Kiaulienos nugarinė su garstyčiomis, medumi ir persikais

Vakar teko apsipirkti su uošviene. Ir turėjome dilemą... Ką gaminti pietums šį savaitgalį. Kaip tik mėsos skyriuje buvo įjungtas didelis televizorius ir rodė kelis receptus. Vienas iš receptų - kiaulienos nugariė su kažkokiu padažu, mangais ir vyšniomis. Nusprendėm, kad ir aš galiu pabandyti padaryti ką nors panašaus. Tad nupirkome mėsos, tepamo varškės sūrio, dižono garstyčių ir persikų. Viso kito buvo namuose.

RECEPTAS: Kiaulienos nugarinė su garstyčiomis, medumi ir persikais

Gavosi labai skanus ir sultingas kepsnys su maloniu garstyčių prieskoniu, medaus saldumu ir persikų rūgštele. Šis receptas jau įtrauktas į mūsų šeimos valgiaraštį, nes visiems labai patiko.


  PRODUKTAI (3 - 4 porcijoms):
  • apie 400 g kiaulienos nugarinės (mėsos gabalas gali būti ir didesnis, nes marinato gaunasi gana daug)
  • 2 šaukštai medaus
  • 3 šaukšteliai dižono garstyčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 3 - 4 vidutinio dydžio bulvės
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai tepamo varškės sūrio (Philadelphia tipo)
  • 1 persikas

  GAMINIMO EIGA:
  1. Paruošk marinatą: dubenėlyje sumaišyk medų, garstyčias ir aliejų.
  2. Kiaulienos nugarinę įpjauk keliose vietose (aš pjoviau kas 1,5 cm) ir visą ištepk garstyčių marinatu. Gerai padenk visą mėsos gabalą, kad skonis pasiskirstytų tolygiai per visą kepsnį.
  3. Uždenk ir palik šaldytuve bent jau apie valandą. Gali palikti marinuotis ir visą naktį.
  4. Gerai nuplauk bulves, perpjauk per pusę. Įpjauk įstrižai ir sudėk į aliejumi pateptą kepimo formą (man patinka naudoti molinę skardelę), padruskink, paskanink pipirais ir užpilk šlakeliu alyvuogių aliejumi. Kepk 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  5. Kol kepa bulvės, išimk nugarinę iš šaldytuvo ir palik kambario temperatūroje, kad sušiltų. Nes nepatariama kepti šaltos mėsos.
  6. Kai bulvės jau bus šiek tiek iškepusios, įdėk šalia mėsą. Į įpjovas įtepK varškės sūrio, įkišk po ploną persiko skiltelę (be odelės). Užtepk visą kepsnį garstyčių marinatu ir kepk dar 30 minučių. Jei mėsos gabalas didesnis, teks kepti ilgiau.
  7. Skanaus!

PATARIMAS:
  • Jei medus yra kietas ar susicukravęs, gali jį pašildyti šilto vandens vonelėje: įdėk reikiamą kiekį į dubenėlį ar puodelį ir šitą įstatyk į kitą didesnį pilną karšto vandens.
  • Gali medų tirpdyti ir mikrobangų krosnelėje. Tam reikia tik kelių sekundžių. Bet šis būdas man nepatinka, nes medus praranda savo vertingąsias savybes.

RECEPTAS: Kiaulienos nugarinė su garstyčiomis, medumi ir persikais

Šis kepsnys labai skanus su šviežių daržovių salotomis.

Siūlau išbandyti šį receptą. Esu garantuota, kad daugeliui jis patiks :-)


Jei patiko šis receptas ir jau išbandei, būtinai pasidalink savo įspūdžiais. Mes būsime labai laimingos skaitydamos ir atsakydamos. Taip pat padėsi kitiems skaitytojams su savo nuomone. O dar be to, blog'as išliks gyvas... Nes komentarai puslapiui, kaip vanduo augalui ;-)


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą