Jau daug metų norėjau iškepti varškės apkepą, bet vis nesiryždavau. O šiandien nutariau ir iškepiau.
Internete pasižiūrėjau kaip žmonės tai daro (aš ko gero vis dar nemoku naudotis internetu, nes neradau įdomesnių apkepų receptų :-(), ir remdamasi šiuo receptu išsikepiau savo varškės apkepą.
Kadangi esu nusistačiusi prieš manų kruopas, tai vietoje jų naudojau ryžius (ėmiau birius apvaliagrūdžius ryžius) ir įdėjau razinų, be kurių nelabai įsivaizduoju varškės apkepo. Ir neatsilaikiau pagundai dar kartą panaudoti keksiukų formeles! Gražiai pakilo, buvo ne per saldus, ne sausas - kepsiu dar! :-)
Reikės:
- 360 g varškės (kaip visada naudojau liesą, gal su riebesne dar skaniau???)
- 3 kiaušinių
- 2 valg. šaukštų sviesto
- 3 valg. šaukštų cukraus
- 3 valg. šaukštų ryžių (apvaliagrūdžių)
- 0,5 stiklinės pieno
- druskos
- 1 arb. š. naminio vanilinio cukraus
- razinų pagal skonį (aš dėjau saują razinų, nes mėgstu, kad jų būtų daug :-)).
Iš šio produktų kiekio gaunasi 14 "apkepėlių - keksiukų" (kiekvienai apkepėlei dėjau po 2 valg. šaukštus varškės masės).
Gaminimas:
- Ryžius įdėti į verdantį vandenį, pavirti 10 min., tuomet vandenį nupilti, įpilti pieno, pavirinti keletą minučių.
- Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi - padaryti "gogel mogel" :-). Tuomet įdėti varškę, ištrinti, įdėti mažais gabaliukais pjaustytą sviestą, ryžius, druską, viską gerai išmaišyti (sviestas nuo šiltų ryžių greitai ištirpsta). Įdėti plautas razinas. Dar kartą masę permaišyti.
- Baltymus išplakti iki standžių putų ir lengvai įmaišyti į paruoštą varškės masę.
- Varškės apkepukus kepiau silikoninėje keksiukų formoje, todėl formos netepiau sviestu ir nebarsčiau nei džiūvėsėliais, nei manų kruopomis (metalinę formą reikėtų ir sutepti ir pabarstyti).
- Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant žemutinio orkaitės laiptelio apie 40 min.
Skanaus!
super!!!jau koki ketvirta karta gaminu pagal si receptair visada gaunasi toks skanus...aciu uz recepta:)
AtsakytiPanaikintiVisada prašom, malonu, kad patinka :-) Seniai bedariau, reikės ir man kadu padaryti :-)
AtsakytiPanaikintiNa man kazkodel nesigavo gerai sis apkepas, nors kepiau kone visa valanda. Kazkoks vandeningas, tvirtumo reiktu, gal kokie miltai nepamaisytu?
AtsakytiPanaikintiAs tikrai nedeciau miltu. Patariu vartoti sausesne varske. :o)
AtsakytiPanaikintiLabai noretusi tos mazutes galimybes "Print" :)
AtsakytiPanaikintiLabai noretusi tos mazutes galimybes "Print" :)
AtsakytiPanaikintiYra mygtukas "Spausdinti". Rasite prie ZYMIU (etikeciu) po receptu :o)
AtsakytiPanaikintiLabai skanus apkepas, ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikintiAš vietoj razinų dedu mėlynes. Vieną kartą bandžiau šviežias, kitą kartą - šaldytas. Kepdamos uogos išsipučia ir gražiai nudažo tešlą. Ir skanu, ir kalorijų mažiau :)
Anonimiškas, vietoje razinų galima dėti bet kokių vaisių. pati kažkada valgiau ir su persikais džiovintais, buvo labai skanu. o tiems, kurie nori mažiau kalorijų, spanguoles ko gero tiktų. o mėlynės su savo gražia mėlyna spalva padaro apkepą spalvingesnį, vaikams gal įdomiau valgyti?
AtsakytiPanaikintiVisada kepiau su manu kruopomis, kuris skanus, tik pabodes jau... Pabandziau ir rezultatas tikrai geras: geras skonis, purus, lengvas. Aciu uz recepta :).
AtsakytiPanaikintiLabai smagu, kad patiko :-)
AtsakytiPanaikinti