Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Pieniškų dešrelių padažas makaronams


Kai jau visai nebesugalvoju ką padaryti valgyti, ir kai sūnus jau prašo kokį dešimtą kartą, ruošiu sūnaus mėgstamą patiekalą - spagečius su dešrelių padažu. 

Reikės:

4-5 dešrelių,
2 didelių svogūnų,
1 kubelio vištienos sultinio,
1 valg. šaukšto miltų,
aliejaus.

Gaminimas:

Įkaitinti keptuvėje aliejų, suberti kubeliais pjaustytas dešreles. Kepinti kol gražiai apskrus, tada suberti smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, kepinti, kol svogūnai suminkštės truputį. Sultinio kubelį ištirpinti stiklinėje karšto vandens, supilti į keptuvę. Dešreles su svogūnais troškinti kol svogūnai visai suminkštėja. 

Miltus šluotele išplakti iki vientisos masės nedideliame kiekyje vandens, tuomet supilti į ruošiamą padažą, gerai išmaišyti ir dar patroškinti ant nedidelės ugnies. Jei padažas per tirštas arba jo yra per mažai :-), įpilti vandens.

Padažą pilti ant virtų makaronų arba makaronus suversti į keptuvę ir dar keletą minučių pašildyti kartu su padažu.

Šio padažo kiekio užtenka 4 porcijoms (mums patinka daug padažo:-)).


Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

2 komentaras(-ai) :

  1. Anonimiškas2013-03-26 15:06

    labai geras receptas, verta pabandyti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. tikrai verta, ir vaikams patinka, ir greita :-)

    AtsakytiPanaikinti