Prisiminiau, kad turiu džiovintų grybų iš Kinijos! Ir kaip tik gaminau kiaulienos ragu. Sumąsčiau, kad prie ragu tiks salotos su kiniškais grybais. Rezultatas - skanios salotos!
Reikės:
ilgas šviežias agurkas (tiktų ir trumpi, bet jau ne sezonas),
morka,
kiniškų grybų (gera sauja arba pagal skonį),
vyno acto,
sojos padažo,
maltų pipirų,
druskos.
Gaminimas:
Sutarkuoti smulkia burokine tarka agurką, morką. Grybus mirkyti per naktį vandenyje, apvirti (kad juos reikia apvirti, sužinojau, tik kitą dieną, kai suvalgėme salotas iš nevirtų grybų - buvo labai skanu :-)), atšalusius supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
Padažui maišyti actą, sojos padažą pipirus ir druskos pagal skonį, kol ištirps druska.
Padažą pilti ant daržovių su grybais, išmaišyti ir į lėkštes! :-)
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą