Sūnaus gimtadienio patiekalas - meksikietiška quesadilla, kuriam tortiljas pirmą kartą kepiau pati! Man šis patieklas buvo labai skanus :-), nors sesuo ir sakė, kad nebuvo visai panašus į meksikiečių restorane patiekiamą ;-)
Patiekalo receptą paėmiau iš žurnalo "Žmonės" ir truputį pakoregavau pagal savo skonį :-)
20 keptų tortiljų arba 2 pakeliai pirktinių,
200-300 g fermentinio kieto sūrio,
aliejaus,
"Salsa" padažo (vietoje šio padažo padariau česnakinio, kuris labai tiko ir prie kukurūzų čipsų :-))
Reikės įdarui:
400 g jautienos faršo,
2 saldžiųjų paprikų,
1 didesnis svogūnas,
1 skardinės konservuotų pupelių (naudojau aštriame padaže),
1 skardinės pomidorų savo sultyse (be odelių),
4 česnako skiltelių,
1 pakelio "Taco" prieskonių,
aliejaus.
Taip pat į įdarą galima dėti smulkintos aitriosios paprikos, konservuotų kukurūzų ir kitų daržovių - kas patinka ir jūsų nuomone tinka :-)
Gaminimas:
Skanaus!
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.
400 g jautienos faršo,
2 saldžiųjų paprikų,
1 didesnis svogūnas,
1 skardinės konservuotų pupelių (naudojau aštriame padaže),
1 skardinės pomidorų savo sultyse (be odelių),
4 česnako skiltelių,
1 pakelio "Taco" prieskonių,
aliejaus.
Taip pat į įdarą galima dėti smulkintos aitriosios paprikos, konservuotų kukurūzų ir kitų daržovių - kas patinka ir jūsų nuomone tinka :-)
Gaminimas:
Paprikas, svogūną ir česnaką supjaustyti kubeliais ir troškinti su kitais įdaro produktais apie 20-30 min.
Sūrį sutarkuoti smulkia burokine tarka.
Įkaitinti lietinių keptuvę, pilti aliejaus, dėti vieną tortilją, ją apibarstyti tarkuotu sūriu, ant viršaus dėti keletą šaukštų įdaro, vėl barstyti sūriu ir ant viršaus uždėti antrą tortilją. Kai apatinis blynas gražiai apskrunda, apversti ir kepti kol taip pat gražiai apskrus. Kad verčiant įdaras nepabėgtų, ant apatinės tortiljos troškinį dėjau ne iki pat kraštų, ir tada abiejų blynų kraštus apspaudžiau pirštais.
Iškeptą quesadilla supjaustyti į keturias dalis ir tiekti ant stalo!
Česnakinį padažą padariau sumaišydama "iš akies" majonezą, aštrų pomidorų padažą bei nemažai smulkinto česnako, kad gerai jaustųsi česnako skonis.
Skanaus!
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.
Net seilės renkasi... Kepsim!
AtsakytiPanaikintiir aš taip noriu pakartoti... laukiu kokios progos, bet jaučiu, kad kokį šeštadienį teks švęsti :-)
AtsakytiPanaikinti