Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Kiaulienos ragu su paprikomis


Visai neliko fantazijos ką padaryti vaikams valgyti :-( Teko idėjų ieškoti turimuose senuose receptuose. O čia rezultatas - kiaulienos ragu. Skaniai gavosi :-) O svarbiausia, kad nesudėtinga pagaminti. Valgėme su virtais ryžiais ir daržovių salotomis su kiniškais grybais

Reikės:

2 lauro lapų,
1 arb. šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių,
8 grūdelių kvapiųjų pipirų,
250 ml mėsos sultinio,
50 ml vyno acto,
70 g juodos duonos,
1100 g kiaulienos mentės,
500 g svogūnų,
100 g šoninės,
400 g morkų,
1 paprikos,
druskos, žalumynų pagal skonį.


Gaminimas:

Pipirus, lauro lapus, mėsos sultinį, actą ir duoną pavirinti puode 10-15 min.

Šoninę supjaustyti mažais kubeliais, pakepinti ant mažos ugnies. Suberti mentę, supjaustytą norimo dydžio kubeliais, pakepinti. Po to suberti kubeliais pjaustytą svogūną, kepinti viską, kol svogūnai gražiai pagels. Mėsą su svogūnais užpilti sultinio ir acto nukoštu nuoviru. Mėsą troškinti ant mažos ugnies apie 1 val.

Morkas nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais. Iki troškinimo pabaigos likus 15 min., sudėti morkas, pjaustytą kubeliais papriką, jei trūksta, įdėti druskos. Troškinimo pabaigoje įdėti mėgstamų žalumynų (krapų, petražolių ar kt.)


Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą