Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Obuolių plokštainis su razinomis


Kiek daug obuolių šiais metais! Išsitraukiau žurnalo "Mano namai" knygą "Obuolių pyragai", ir dukra padėjo išsirinkti pyragą. Pyragas tiko abiejų mūsų skoniams: jai - razinos, man - mažai cukraus. Tiesa, rezultatas - į vienus vartus: man pyragas labaaaaai patiko :-), o ji visai nevalgė, nors ir buvo su jos mėgstamiausiomis uogytėmis :-)

Reikės:
  • 500-600 g obuolių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 100 g sviesto (arba aliejaus)
  • nepilna stiklinė razinų
  • 2 arb. šaukšteliai naminio vanilinio cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1,5-2 stiklinės miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 1 arb. šaukštelis cinamono (pabarstyti pyragą)
  • 2 valg. šaukštai cukraus (pabarstyti pyragą)
  • 1 valg. šaukštas sezamo sėklų arba riešutų (pabarstyti pyragą) - nenaudojau


Gaminimas:

  1. Kambario temperatūros kiaušinius suplakti su cukrumi, įpilti lydyto sviesto (arba aliejaus), tuomet - vanilinio cukraus ir su druska sumaišytų miltų (ėmiau 1,5 stiklinės miltų).
  2. Razinas nuplauti, nusausinti, sumaišyti su vienu valgomu šaukštu miltų (kad kepant nenugrimztų visos ant pyrago dugno), suberti į ruošiamą tešlą. Viską gerai išmaišyti. Tešla gaunasi tirštoka. Maišiau virtuviniame kombaine, tai iš maišymo indo pati tešla nebėgo, išėmiau mentele.
  3. Obuolius nuplauti, nulupti odelę, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis.
  4. Paruoštą tešlą užtepti ant popieriumi išklotos kepimo skardos (naudojau silikoninę, tai jokio popieriaus netiesiau). Jei tešlą tepsite šaukštu, jį reikia suvilgyti vandenyje - tešla mažiau lips prie šaukšto, man silikonine mentele ir be vandens labai gerai sekėsi tepti tešlą :-). Ant tešlos tankiai sudėti obuolių skilteles, užbarstyti cinamono ir cukraus. Jei patinka, galima užbarstyti ir sezamo sėklų ar riešutų.


        5.  Plokštainį kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.



Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

4 komentaras(-ai) :

  1. Eiti turtingas receptas! Atrodo labai purus! I´ll get gabalas! jajajaja Besos !!!!!

    (Vaya receta más rica! Parece muy esponjosa!!!
    Voy a por un trocito!!! jajajaja
    Besos!!!!!)

    AtsakytiPanaikinti
  2. MMM, kaip skaniai atrodo!!! Noriu ir as :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Muy delicioso pastel, pero simple. Tome un pedazo de negrita, Maria Alonso :-)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Išsikepk, Pasididžiuojanti Namų Šeimininke! Šiandien kepiau antrą kartą, jau dvigubą normą, nes labai skanu visiems! Norėjau, kad liktų ir bendradarbėms nunešti, bet matau, kad jau pusės nėra, o dar tik sekmadienio pietūs ;-)

    AtsakytiPanaikinti