Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Salotos - Žemė ir Jūra -


Kadangi "sėdžiu ant dietos", gana dažnai tenka valgyti salotas. Tai fantazija čia turi pasireikšti, kad nepabostu valgyti "žolytes".

Šiandien susigalvojau salotas, į kurių sudėti įeina ir mėsa, ir jūrų gėrybės. Tad savo vakarienę pavadinau "Žemė ir Jūra".

Reikės:

5-6 didelių salotų lapų,
2 pomidorų,
1 agurko,
5 krabų lazdelių,
9 putpelių kiaušinių,
kelių kalafioro žiedelių,
saujelė šaldytu krevečių,
0,5 mažiuko indelio konservuotų kukurūzų,
2 veršienos filė griežinėlių keptų be riebalų.

Užpilui:

1,5 šaukštelio mėgstamo acto arba citrinos sulčių,
1,5 šaukštelio aviečių uogienės,
1 šaukštas aromatizuoto alyvuogių aliejaus,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Kalafiorų šakeles apvirti porą minučių pasūdytame vandenyje. išgriebti ir gerai nuvarvinti. Atvėsinti ir supjaustyti mažais gabaliukais.

Kiaušinius išvirti tame pačiame vandenuje. Atvėsinti ir nulupti, perpjauti per pusę.
Salotų lapus suplėšyti gabaliukais. Krabų lazdeles, pomidorus ir agurką supjaustyti gabaliukais.

Krevetes atšaldyti kaip nurodyta ant pakelio arba mikrobangų krosnelėje ir pakepinti keptuvėje su šiek tiek ant aliejaus.

Mėsos griežinėlius supjaustyti mažais gabaliukais.

Visus ingredientus sumaišyti ir užpilti paruoštu užpilu.

Užpilui, atskirame mažame indelyje ar puodelyje, sumaišyti actą su aviečių uogiene. Suberti pipirus ir druską. Gerai išmaišyti. Supilti aliejų ir dar kartą gerai išmaišyti.

Mano komentaras:
  • Labai skanios ir sočios salotos. Aviečių uoginės dėka, salotos įgauna saldumo akcentą, kuris susimaišo su visų ingredientų visuma. 
  • Iš šio kiekio gaunasi dvi didelės porcijos. Ir gali būti tiekiama kaip vienintelis patiekalas lengvai vakarienei. Kam patinka, labai skanu valgyti su duona. 


Skanaus!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą