PRODUKTAI (iš šio produktų kiekio gavosi vienas 20 cm tortukas apie 6 cm aukščio ir vienas 14 cm 4 cm aukščio):
Pagrindui:
Pagrindui:
- 170 g šokoladinių sausainių
- 130 g šviesių sausainių
- 120 g sviesto
Varškės masei:
- 600 g varškės pyragui
- 250 g kondensuoto pieno
- 150 g grietinėlės (ėmiau 30 proc.)
- 200 g pasiflorų tyrės
- 40 g želatinos (+ vandens, kad apsemtų želatiną), naudojau Dr. Oetker
Viršutiniam sluoksniui:
- 200 g pasiflorų tyrės
- 40 g cukraus
- 260 g vandens
- Dr. Oetker želatina desertams
- Sausainius sumalti, sumaišyti su lydytu sviestu. Gauta mase padengti formą. Padėti šaltai.
- Kol vėsta pagrindas, pasidaryti varškės masę: varškę, kondensuotą pieną ir grietinėlę sumaišyti (plakti nereikia). Jei tyrė šaldyta, ištirpinti mikrobangų krosnelėje ar ant kaitlentės. Įmaišyti į varškės masę.
- Želatiną užpilti vandeniu, kad apsemtų. Kai išbrinks (laikiau apie 5–10 min., nes Dr. Oetker naudota želatina yra smulki), pašildyti mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje.
- Kad želatina nesušoktų į gumuliukus: į šiltą želatiną įdėti šaukštą varškės masės, gerai išmaišyti. Taip pakartoti dar kelis kartus. Tada jau vienodos temperatūros želatinos ir varškės masę sudėti į pagrindinę varškės masę, labai gerai išmaišyti.
- Gautą varškės masę supilti ant sausainių pagrindo. Padėti šaltai.
- Pasiflorų tyrę su cukrumi ir vandeniu pašildyti, kad cukrus ištirptų. Įmaišyti į paruoštą desertų želatiną (esu dariusi ir su paprasta želatina, kiek dėti želatinos, reikėtų žiūrėti ant želatinos pakelio). Atvėsinti iki kambario temperatūros ir užpilti ant sustingusio varškės sluoksnio. Padėti į vėsią vietą. Jei norite, galima papuošti vaisiais ar uogomis.
PATARIMAS: Pagrindui galima imti bet kokius mėgstamus sausainius (gali būti vien šokoladinis, vien šviesūs sausainiai – pagal skonį). Aš paprastai sunaudoju tortų biskvitų likučius.
Pasiflorų tyrę galima keisti bet kokiu mėgstamo vaisiaus ar uogų tyre.
Kad torto šonai būtų lygūs ir kad lengvai išsiimtų iš formos, formos kraštus reikėtų iškloti acetatine juosta (jei turite). Manau, tiktų ir maistinė plėvelė, jei pavyktų ją gerai aptempti ant formos kraštų.
Jei sudomino šis receptas ar jau išbandei, būtinai pasidalink savo įspūdžiais. Mes būsime labai laimingos skaitydamos ir atsakydamos. Taip pat padėsi kitiems skaitytojams su savo nuomone. O dar be to, blog'as išliks gyvas... Nes komentarai puslapiui, kaip vanduo augalui ;-)
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą