Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Velykiniai riestainiai

Prieš šventes turiu daug planų išbandyti įvairius naujus receptus. Bet gaunasi kaip visada: per daug darbų, per mažai laiko. Ir lieku su tradiciniais jau išbandytais patiekalais. Arba mėgaujuosi kitų pagamintais.

Bet šiais metais, nors ir su mažu vaiku namuose, pradėjau studijuoti magistrą ir, kas be ko, dirbu, išbandžiau du naujus sausainių receptus. Ir kadangi Velykos jau čia, juos papuošiau atitinkamai - spalvotai.

Šiandien noriu pasidalinti velykiniais riestainiais. Pagal šį receptą gaunasi skanūs, šiek tiek sūrūs sausainiai. O cukraus ir medaus glajus idealiai dera.

RECEPTAS: Velykiniai riestainiai


  PRODUKTAI:
 
  Riestainiams:
  • 45 g sviesto
  • 20 g švelnaus skonio aliejaus (pvz. saulėgrąžų)
  • 2 L dydžio kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis naminės vanilės esencijos
  • 2 g druskos (apie 1/2 arbatinio šaukštelio)
  • 100 g smulkaus cukraus
  • 8 g kepimo miltelių (maždaug 2 arbatiniai šaukšteliai)
  • 325 g miltų
  Papuošimui:
  • 100 g cukraus pudros
  • 15 g pieno
  • 20 g skysto medaus
  • spalvoti cukriniai pabarstukai

  GAMINIMO EIGA:
  1. Visų pirma ištirpink sviestą. Aš dažniausiai tai darau mikrobangų krosnelėje, Supjaustau sviestą gabaliukais,sudedu į puodelį ir pakaitinu kelias sekundes įjungus maksimalią potenciją. Bet gali ištirpdyti  ir tradiciniu būdu - ant viryklės.
  2. Išlydytą sviestą supilk į dubenį kartu su aliejumi, kiaušiniais, vanilės esencija, druska ir cukrumi. Gerai viską išplak elektriniu "mikseriu".
  3. Įmaišyk miltus su kepimo milteliais ir užminkyk tešlą. Tešla gausis minkštoka. Tad įdėk į gilę lėkštę, uždenk maistine plėvele ir pastatyt į šaldytuvą, kad sukietėtų. Aš palikau 24 val., bet nebūtina taip ilgai laikyti. Užteks 1-2 val. arba per naktį.
  4. Įkaitink orkaitę iki 175 ºC.
  5. Paruošk riestainius: atpjauk dalį tešlos ir iškočiok maždaug 0,5 cm storio lakštą. Sausainių formelių (didelio ir mažo apskritimo) ar didelės stiklinės ir butelio kamštuko pagalba išpjauk apskritimus ir padaryk skyles.
  6. Prieš kepimą, atšaldyk riestainius. Aš tiesiau kepimo popierių ant grotelių (nes neturiu neaukštos skardos), dėjau riestainius ir kišau į šaldytuvą kol kaito orkaitė.
  7. Įkaitink orkaitę iki 175 ºC. Kepk apie 12-15 minučių, kol gražiai paruduos.
  8. Atvėsink sausainius ant grotelių ir papuošk.
  9. Riestainių papuošimui sumaišyk cukraus pudrą su pienu ir medumi, patepk riestainius ir pabarstyk spalvotais cukriniais papuošimais.

RECEPTAS: Velykiniai riestainiai

PATARIMAS: Jei nepatinka medus, gali riestainius papuošti citrininiu cukraus glajumi. Tam prireiks 100 g cukraus pudros ir 1-1,5 šaukšto citrinos sulčių.

RECEPTAS: Velykiniai riestainiai

Jei ieškai daugiau velykinių receptų, nepamiršk patikrinti šios nuorodos. Jau pasidalinome 6 velykiniais receptais.

RECEPTAS: Velykiniai riestainiai
Receptas imtas ir minimaliai pakoreguotas iš Directo al paladar

RECEPTAS: Velykiniai riestainiai

Gražių ir linksmų Velykų!



Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą