- 250 g varškės
- 2 kiaušinių
- 2 valg. šaukštų cukraus
- 1 arb. šaukštelio naminio vanilinio cukraus
- 3 valg. šaukštų manų kruopų
- 150 ml pieno
- žiupsnelis druskos
Gaminimas:
- Varškę, kiaušinių trynius, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinti maisto smulkintuve, kol gausis puri be grūdelių masė.
- Manų kruopas sumaišyti su pienu. Arba palikti brinkti, arba, jei nėra laiko, įdėti į mikrobangę 2–3 minutėms.
- Kiaušinių baltymus išplakti iki purumo su žiupsneliu druskos.
- Varškės masę sumaišyti su manų kruopomis, tuomet atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus (maišyti reikėtų atsargiai ratu, nemaigyti baltymų, kad "neišeitų" visas oras, kuris vėliau kels apkepą).
- Paruoštą masę supilti į riebalais pateptą indą, kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.
- Pirmą dieną apkepas būna purus ir traškiais krašteliais, antrą dieną – vis dar purus, minkštais krašteliais. Ir visą laiką tikrai labai labai skanus!
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą