Reikės:
300 g lašišos
1 arb. š. druskos
0,5 arb. š. cukraus
0,5 arb. š. šviežiai maltų pipirų
1-1,5 arb. š. krapų
Gaminimas:
Lašišą nuplauti, nusausinti, išrinkti, jei yra, kaulus. Druską, cukrų ir pipirus sumaišyti. Žuvies gabalėlį dėti į indą, apiberti druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Tuomet pabarstyti krapais (jei krapų neturite, ne bėda, be jų lašiša irgi skani).
Skaičiau, kad lašišą galima paslėgti, tačiau aš niekuomet taip nedariau. Tiesiog uždarau dėžutę, dedu į šaldytuvą. Dažniausiai per naktį. Tačiau kartą skaičiau straipsnį, kad lašišą reikėtų sūdyti ilgiau, kad ji įgautų tą tikrą sodrų skonį. Gal tame ir yra tiesos, nes kiekvieną kartą lašiša skanesnė, mėsa standesnė, jei užtenka ilgiau nei vienam kartui paruošto gabalėlio. Šį kartą taip ir darysiu.
Jei laikysite ilgiau, lašišą reikėtų vis palaistyti susidariusiu skysčiu, kartais galima ir apversti kita puse.
Prieš valgant, krapus ir prieskonius nuvalyti. Skanu valgyti vieną, ant batono su sviestu ir citrina, jei mėgstate, prie blynų, tinka įdaryti ir daržovių kotletukus ir t. t.
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą