Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Pyragas su rabarbarais

Namie daug rabarbarų, didelis noras ką nors skanaus nuveikti – pyragas ir paruoštas :-)

Receptą ėmiau iš čia. Viršutiniam sluoksniui trupinius padariau pagal receptą, kurį kažkada mačiau per televiziją.



Pyragui reikės:

1 didelio arba 2 vidutinių kiaušinių
70 g cukraus
185 g sviesto
300 g miltų
druskos

Įdarui reikės:

4 puodelių kubeliais pjaustytų rabarbarų
60 g miltų
260 g cukraus
15 g sviesto (maždaug 1 valg. š.) 

(jei pyrago viršui pritrūksite kaip aš tešlos ir barstysite paruoštais trupiniais, tuomet sviesto nedėkite, ir, jei nemėgstate saldžiai, sumažinkite cukraus kiekį, maždaug iki 200 g)

Viršutiniam sluoksniui reikės:

100 g miltų
100 g šalto sviesto
100 g rudojo arba paprasto cukraus

(tuo atveju, jei tešlos užtenka iškloti tik kepimo formos dugną ir kraštus. Mano kepimo forma 25 cm skersmens, tai tešlos viršui visai neužteko. Nors pyrago pagrindą lyg ir nestorą padariau)

Gaminimas:

Kiaušinį išplakti su cukrumi. Sviestą pašildyti, kad būtų minkštas. Kiaušinį, sviestą sumaišyti su miltais ir žiupsneliu druskos. Išminkyti tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve apie pusvalandį.
Rabarbarus nuplauti, nulupti odelę, supjaustyti kubeliais. Įdarui skirtus miltus ir cukrų sumaišyti.
Kepimo formą patepti sviestu. Dalį tešlos (čia jau žiūrėkite pagal situaciją, pradžiai imkite trečdalį – nuo formos dydžio, tešlos sluoksnio storio) panaudokite kepimo formos dugno padengimui, dalį krašteliams, jei tešlos lieka – bus viršutinis sluoksnis, jei ne – trupinius pasidarysite :-)
Ant tešlos išverskite rabarbarus, juos apiberkite miltų ir cukraus mišiniu. 


Jei tešlos užtenka padengti pyrago viršui: nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą pabarstykite ant rabarbarų. Likusią tešlą reikia iškočioti, uždengti pyragą, apatinį ir viršutinius sluoksnius suspausti kartu, tešloje padaryti skylučių šakute arba padaryti angą per vidurį, kad garai išeitų iš įdaro.

Jei neliko tešlos viršutiniam pyrago sluoksniui: sviesto gabaliukų ant rabarbarų nebarstykite, nes truoiniuose jo bus pakankamai. Trupiniams pasidaryti reikia į dubenį suverti miltus, cukrų ir šaltą sviestą, supjaustytą nedideliais gabaliukais. Viską pirštais sumaigyti, kol sviestą apkimba miltai su cukrumi ir pasidaro sausi trupinukai (jei liks ir koks drėgnesnis gabaliukas – nieko tokio). Trupinius užbarstykite ant rabarbarų sluoksnio.


Paruoštą pyragą kepti iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Tuomet karštį orkaitėje sumažinti iki 170 laipsnių ir kepti dar apie 40 min.

Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą