Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Sausainiai Snaigės


PRODUKTAI:

  • 250 g miltų
  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelis naminio vanilinio cukraus
  • 0,5 malto cinamono
  • 0,5 malto imbiero

GAMINIMAS:

  1. Ištirpinti sviestą. Aš tirpdau mikrobangų krosnelėje.
  2. Į didelį dubenį suberti miltus, vanilinį cukrų,cinamoną ir imbierą. Įmušti kiaušinį ir supilti ištirpdytą sviestą. Užminkyti tešlą.
  3. Uždengti ir palikti apie 20 minučių kambario temperatūroje. Palikau, bet rezultatas nelabai patiko, tad įkišau į šaldytuvą, kad šiek tiek sustingtu. Va, tada rezultatas buvo pats tas :-)
  4. Na va, pagaliau atėjo momentas, kai jau galiu išbandyti savo naujas formeles. Tešlą iškočioti ir sausainių formelėmis išpjauti sausainius. Sudėti ant skardos išklotos kepimo popieriumi.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 180ºC. Kepti apie 10 - 14 minučių, priklausomai nuo sausainių storio.




Iškeptus ir atvėsusius sausainius galima papuošti baltu arba įvairių spalvų glajais. Kadangi namie neturėjau nei cukraus pudros, nei maistinių dažų, tad šį kartą nepuošiau.



Skanaus ir su artėjančiomis šventėmis!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :

  1. Anonimiškas2012-01-13 20:58

    Laba diena, Daiva, ieškau aš sausainių formelių ir niekaip negaliu rasti ko nors tokio... kaip jūsų snaigės, gal išduosite paslaptį, kur pasivaikčioti, kad tokių formelių rasti?

    Labai lauksiu atsakymo info@1001ideja.lt

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labas, atsiprasau, kad taip ilgai neatsakiau. Bet manau, kad mano atsakymas vistiek nieko nebutu pakeites...

    Kadangi gyvenu ne Lietuvoje, tai kazi ar buciau padejusi... Pirkau Barselonoje. Jei domina, galesiu pareasyti, kokioje parduotuveje (dabar nepamenu, bet galeciau atgaminti).

    Sekmes!

    AtsakytiPanaikinti