Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Grybų mišrainė


Kartais taip tingisi vakare po darbo valgį gaminti... :-( O kartais taip norisi valgyti... :-) Vieną tokį vakarą, apimta didžiausio tinginio po sunkios darbo dienos, pasidariau greitos, paprastos, skanios grybų mišrainės, iš savu, rudenį rinktų grybų, kelmučių ir voveraičių. Tai yra ir mūsų močiutės vienas iš mėgstamiausių patiekalų :-)

Mišrainę galima gaminti ir iš konservuotų grybų, ir iš marinuotų, o rudenį labai tinka ir švieži grybai. Iš skirtingai paruoštų grybų padaryta mišrainė turi ir savitą prieskonį :-)

Reikės:

grybų (konservuotų, marinuotų, virtų... kam kokie patinka),
grietinės,
nedidelio svogūno,
citrininių pipirų arba druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Jei grybai yra dideli, reikia juos supjaustyti į nedidelius gabalėlius (kad valgant nekiltų noras supjaustyti grybo :-)). Svogūną supjaustyti nedideliais kubeliais, suberti į pjaustytus grybus. Įdėti prieskonių, grietinės, išmaišyti. Valgyti su duona, bulvėmis ir pan.


Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

3 komentaras(-ai) :

  1. Niam niam niam! Kaip seniai toki skanumyna valgiau. Ir dar ilgai neteks valgyti :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. Que ensalada tan buena, tiene que ser deliciosa.
    besos

    AtsakytiPanaikinti
  3. Daiva, gal pavyks vėl pas mus pavasarį atšokti? ;-) Grybų dar tikrai liks iki to laiko ;-)


    MaJose, gracias! Ensalada sabrosa! Pruébelo!

    AtsakytiPanaikinti