Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Lazanija (Italija)


Šiandien pietums buvo lazanija. Į svečius pasikviečiau brolėną, nes labai skaniai ir daug gavosi. Liko dar ir rytdienai pietums, ir dar užšaldžiau kitam kartui. :o)

Reikės:

apie 300 g lazanijos lakštų.

Mėsai:

kelių šaukštų alyvuogių aliejaus kepimui,
2 raudonų svogūnų,
1 galvutės česnako,
1 kg maltos mėsos (aš naudojau per pusę kiaulienos ir veršienos),
250 ml raudonojo vyno,
50 ml baltojo vyno,
250 ml sultinio iš kubelio (1 vištienos kubelio),
10 valgomųjų šaukštų mėgstamo pomidorų padažo,
džiovinto rozmarino (es.: romero).

Bešamelio padažui:

75 g sviesto,
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
4 šaukštų miltų (su nedideliu kaupu),
1 litro pieno,
džiovintų svogūnų miltelių,
maltų baltųjų pipirų.

Dar be to:

mėgstamo sūrio (kadangi aš neturėjau mocarelos, teko dėti paprastą fermentuotą ir Džiugo (parmezano) sūrį).


Svogūnus nulupti, nuplauti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Pakepinti uždengus įkaitintame aliejuje. 


Kai svogūnai įgaus šiek tiek rusvą atspalvį, sudėti maltą mėsą ir gerai viską išmaišyti. Pakepinti kol nusigaruos susidaręs nuo mėsos skystis. 


Česnakų skilteles nuvalyti ir smulkiai sukapoti, sudėti į troškinamą mėsą. Išmaišyti. Tada supilti vyną ir sultinį ir atidengus troškinti apie pusvalandį kol sultinio gerokai sumažės. 


Supilti pomidorų padažą, įberti rozmarinų ir dar troškinti apie 10 minučių. Mėsa paruošta!

Kol troškinasi mėsa, galima pasiruošti bešamlelio padažą. Aukštesniame neprisvylančiame puode ištirpinti sviestą, sumaišytą su aliejumi. Jame šiek tiek pakepinti miltus (atsargiai, nesudeginkit, nes teks išmesti ir iš naujo daryti). 


Tuo tarpu užvirinti pieną. 


Į riebalų ir miltų masę po truputį pilti pieną ir nuolatos maišyti, kad nesušoktu į gumulus. Gaunasi skystas padažas. Į jį suberti prieskonius, viską gerai išmaišyti ir kaitinti vis pamaišant kol gausis norimo tirštumo. Padažas paruoštas!


Dabar beliko tik dėlioti lazanijos lakštus perdengiant mėsa ir padažu: karščiui atsparų indą ištepti aliejumi, iškloti lazanijos lakštais. Ant jų uždėti troškintos mėsos ir šiek tiek užpilti bešamelio. 



Vėl dėti lazanijos lakštus, mėsą, padažą, ir t.t. Paskutinis sluoksnis turi būti bešamelio (šiame etape nepagailėkite jo, turi gerai uždengti visą lazaniją, kad ji paskui neišdžiūtų).

Galiausiai gausiai užberkite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 180º - 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 30 minučių arba kiek parašyta ant lazanijos lakštų pakuotės.


Čia man dar liko mėsos ir padažo, tai "surezgiau" dar dvi mini lazanijas. Aš jas užšaldžiau. Bus kurią dieną pietūs, kai labai tingėsis gaminti. ;o)


O štai ir gatava lazanija:


Skanaus!


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

6 komentaras(-ai) :

  1. Hola desde España.Me gusta mucho la lasaña,y la tuya tiene que estar riquísima.Bonitas fotos,bella música....
    ***Saludos!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Esa lasaña se ve riquisima,enhorabuena por el blog,con tu permiso me quedo por aqui ,un besazo

    AtsakytiPanaikinti
  3. Se ve muy rica tu lasaña. El paso a paso muy bueno.

    Un saludo :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. fe-i*ká - Hola! Muchas gracias por tu visita. Nos veremos mas a menudo. Saludos!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hola Ayna! Me alegro que te ha gustado este blog y que te quedas por aquí :) Bs

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hola Mari! Gracias por tu buen comentario. Nos gustaría a mi y a Ruta, poner mas recetas con paso a paso, pero muchas veces cuando cocinamos no hay quien lo hace fotos, y con manos ocupadas para la cámara no hay sitio :) Nos veremos pronto! Besos!

    Daiva

    AtsakytiPanaikinti