Besklaidydama receptus, suradau pernai Užgavėnėms keptų šokoladinių lietinių receptą. Kadangi mano mažajai negalima nieko su kiaušiniu, o ir šokolado dar negalima, tai šį kartą dalinuosi tik receptu, o nuotraukų gal vėliau suorganizuosiu :-)
Receptą "nusirašiau" iš laikraščio rusų kalba, dabar net neatsimenu kaip tas laikraštis vadinosi :-(
Reikės:
80 g juodojo šokolado,
1 valg. š. kakavos,
500 ml pieno,
1 stiklinės miltų (gali prireikti ir daugiau),
3 kiaušinių,
2 valg. š. cukraus pudros,
2 valg. š. sviesto,
3 valg. š. tamsaus romo,
druskos, sviesto kepimui.
Gaminimas:
250 ml pieno suplakti su 1 stikline persijotų miltų, kakava, cukraus pudra bei druska. Kiaušinius suplakti. Abi mases sumaišyti viename inde.
Ištirpinti šokoladą vandens vonelėje, įpilti 250 ml šilto pieno. Taip pat ištirpinti sviestą ir supilti į tešlą kartu su romu ir ištirpintu šokoladu. Viską išmaišyti. Jei tešla gavosi per skysta, įdėti dar miltų. Tešlą palikti 2-3 valandoms pastovėti.
Kepti keptuvėje, suteptoje sviestu (aš keptuvę tepiau aliejumi).
Iškepusius blynus patepti nedideliu kiekiu sviesto.
Skanaus!
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą