Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Marinuota daržovių mišrainė (atsargos žiemai)

Parašė Rūta - 2010 m. liepos 29 d.


Užderėjo šiais metais darže gausus cukinijų derlius, nuosavų, ekologiškų :-) Skanumėlis! Skubu pasidalinti konservuotų daržovių receptu. Tai labai paprastai ir greitai paruošiamas valgis, o svarbiausia - skanus: gaunasi kaip mišrainė, labai tinkanti prie karštų patiekalų arba gaminant karštus ar kitus patiekalus (dėjau į troškintą mėsą, sriubą - labai skanu buvo :-))


Reikės:

2 kg cukinijos,
0,5 kg pipirų (paprikos),
1 valg. š. druskos,
150 g acto 9 proc.
1 stiklinės cukraus,
1 stiklinės saulėgrąžų aliejaus,
0,5 kg tradicinio (klasikinio) pomidorų padažo.

Iš šio produktų kiekio gaunasi apie 3 litrus salotų.

Gaminimas:

Cukinijas nuplauti ir supjaustyti kubeliais (jei cukinijos mažos, tai odelės nulupti nereikia, nes ji minkšta), pipirus perpjauti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais. Viską dėti į didesnį puodą, berti druską, cukrų, aliejų, padažą ir troškinti apie 40 min. Pabaigoje supilti actą, po to būtinai užvirti. Karštą masę dėti į stiklainius, užsukti dangteliais, palaikyti apvertus. Atšalusius stiklainius padėti šaltai.



Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

9 komentaras(-ai) :

  1. Jau ragavau. Na... laaaaabaiu skanu. Manu, kad net as i Ispanija grizusi gaminsiu ir saldytuve laikysiu :) (nes kitur per karsta)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtinai pasidaryk :-) Bus kuo pavaišinti netikėtai užsukusius svečius, o ir pačiai pietums ar vakarienei tiks, kai tingėsis "rimtą" maistą gamintis ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O man ir taip paskutiniu metu tingisi gaminti :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2010-08-19 15:17

    O cukinijos jau be seklu 2kg reikia ar ta visa pasvert ir tik tada ja darineti?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Taip, jau paruoštos naudojimui: be sėklų, be odos, jei cukinija didelė ir oda stora ir kieta.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Laaaabai skanu! Tik aš dar svogūnėlio įdėjau... :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Malonu, Dziugi, kad tau patiko :-) O į šias salotas, manau, tiktų ne tik svogūnai, bet ir morkos bei kitos daržovės, tik gautųsi tuomet jau kito skonio salotos ;-) Bet eksperimentavimas virtuvėje tik į naudą - taip gimsta nauji patiekalai! :_)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiškas2012-09-20 20:46

    O kur jūs matote čia salotas?

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas, esate visiškai teisus, ne salotos čia, bet mišrainė :-)Kaip skelbia Dabartinės lietuvių kalbos žodynas: mišrainė - smulkiai supjaustytų daržovių, kiaušinių ir kt. produktų mišinys su grietine, aliejumi ar kt. Ačiū už pastebėjimą, einu pakeisiu pavadinimą :-)

    AtsakytiPanaikinti