Užderėjo šiais metais darže gausus cukinijų derlius, nuosavų, ekologiškų :-) Skanumėlis! Skubu pasidalinti konservuotų daržovių receptu.
Tai labai paprastai ir greitai paruošiamas valgis, o svarbiausia - skanus: gaunasi kaip mišrainė, labai tinkanti prie karštų patiekalų arba gaminant karštus ar kitus patiekalus (dėjau į troškintą mėsą, sriubą - labai skanu buvo :-))
Tai labai paprastai ir greitai paruošiamas valgis, o svarbiausia - skanus: gaunasi kaip mišrainė, labai tinkanti prie karštų patiekalų arba gaminant karštus ar kitus patiekalus (dėjau į troškintą mėsą, sriubą - labai skanu buvo :-))
PRODUKTAI:
Iš šio produktų kiekio gaunasi apie 3 litrus salotų.- 2 kg cukinijos
- 0,5 kg pipirų (paprikos)
- 1 valg. š. druskos
- 150 g acto 9 proc.
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 0,5 kg tradicinio (klasikinio) pomidorų padažo
GAMINIMAS:
- Cukinijas nuplauti ir supjaustyti kubeliais (jei cukinijos mažos, tai odelės nulupti nereikia, nes ji minkšta), pipirus perpjauti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais.
- Viską dėti į didesnį puodą, berti druską, cukrų, aliejų, padažą ir troškinti apie 40 min.
- Pabaigoje supilti actą, po to būtinai užvirti.
- Karštą masę dėti į stiklainius, užsukti dangteliais, palaikyti apvertus.
- Atvėsusius stiklainius padėti šaltai.
Skanaus!
Jau ragavau. Na... laaaaabaiu skanu. Manu, kad net as i Ispanija grizusi gaminsiu ir saldytuve laikysiu :) (nes kitur per karsta)
AtsakytiPanaikintiBūtinai pasidaryk :-) Bus kuo pavaišinti netikėtai užsukusius svečius, o ir pačiai pietums ar vakarienei tiks, kai tingėsis "rimtą" maistą gamintis ;-)
AtsakytiPanaikintiO man ir taip paskutiniu metu tingisi gaminti :)
AtsakytiPanaikintiO cukinijos jau be seklu 2kg reikia ar ta visa pasvert ir tik tada ja darineti?
AtsakytiPanaikintiTaip, jau paruoštos naudojimui: be sėklų, be odos, jei cukinija didelė ir oda stora ir kieta.
AtsakytiPanaikintiLaaaabai skanu! Tik aš dar svogūnėlio įdėjau... :)
AtsakytiPanaikintiMalonu, Dziugi, kad tau patiko :-) O į šias salotas, manau, tiktų ne tik svogūnai, bet ir morkos bei kitos daržovės, tik gautųsi tuomet jau kito skonio salotos ;-) Bet eksperimentavimas virtuvėje tik į naudą - taip gimsta nauji patiekalai! :_)
AtsakytiPanaikintiO kur jūs matote čia salotas?
AtsakytiPanaikintiAnonimiškas, esate visiškai teisus, ne salotos čia, bet mišrainė :-)Kaip skelbia Dabartinės lietuvių kalbos žodynas: mišrainė - smulkiai supjaustytų daržovių, kiaušinių ir kt. produktų mišinys su grietine, aliejumi ar kt. Ačiū už pastebėjimą, einu pakeisiu pavadinimą :-)
AtsakytiPanaikinti