Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Šiltos pomidorų ir bulvių salotos


Iš to džiaugsmo, kad mano dietologė neprirašė griežtos dietos, valgau tik sveiką maistą paskutiniu metu... (Na, būna šiokių tokių nukrypimų nuo normos, bet negi, žmogau, visą laiką kankinsi savo kūną. Jei prašo šokolado, duok gabaliuką, kad paskui neužeitu DIDYSIS BESAIKIS RIJIMAS). 

Šiandien parėjusi iš darbo ir su mintimi, kad nebeteks grįžti, sugalvojau, kad noriu ko nors specialaus. Bet kaip visada, atidarius šaldytuvą beveik vėjas švilpė. Pasiknisus, ko dar yra, teko suktis iš padėties (žinoma, jei nenorėjau pulti valgyti visokių dešrelių ir keptų bulvyčių). Tokiais atvejais salotos ir mišrainės man tikras išsigelbėjimas...

1 porcija

Reikės:

1 didelės bulvės,
3 vidutinio dydžio pomidorų,
40 g virto kumpio,
20 g sūrio,
2 griežinėlių svogūno,
druskos,
pipirų.

Bulvę nuskusti, gerai nuplauti ir supjaustyti maždaug 1 cm dydžio gabaliukais. Į gilesnį keraminį dubenėlį įkloti popierinį virtuvinį rankšluostį ir ant jo suberti bulvių kubelius. Indą sandariau apdengti maistine plėvele. Su peilio smailiu galu padaryti vieną nedidelę skylutę. Dubenį su bulvėmis įstatyti į mikrobangų krosnelę ir įjungti kelioms minutėms (apie 5 min.) stipriausiu pajėgumu. Tikslus "virimo" laikas priklauso nuo mikrobangų krosnelės. Atsargumo dėlei, karts nuo karto patikrinti, kad nesudegtų bulvės. Tai labai greitas ir patogus bulvių virimo būdas. Kas neturite mikrobangų krosnelės, ar nemėgstate ja naudotis, bulvę galima išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje. Išvirtas bulves laikyti šiltai, kol jų prireiks.

Kol verda bulvės, pomidorus, svogūną, sūrį ir kumpį supjaustyti nedideliais gabaliukais. Viską suberti į dubenį ir atsargiai išmaišyti. 

Į daržovių mišinį suberti dar karštas bulves. Jei naudojotės mikrobangų krosnele, bulves išimti (atsargiai, nenusiplikykite karštais garais) ir atsargiai atskirti gabaliukus, nes šiek tiek sulimpa. Viską paskaninti pipirais ir druska ir gerai atsargiai išmaišyti. Paruoštas salotas pašildyti 1 minutę mikrobangų krosnelėje. Patiekti su žolelių užpilu.


Užpilui:

kelių šakelių šviežių krapų,
1 šakelės šviežių petražolių,
keli šaukštai alyvuogių aliejaus (galima vartoti aromatizuotą aliejų),
šiek tiek geros kokybės acto.

Į blenderį suberti žoleles, supilti aliejų ir actą. Viską gerai susmulkinti ir išplakti. Proporcijas galima variuoti pagal kiekvieno skonį.

Į ši užpilą labai tinka skystas medus. Bet, kadangi, mano dieta neleidžia, tai šį kartą nepyliau.

Skanaus!


Templada ensalada de tomates y patata

1 patata grande,
3 medianos tomates,
40 g de jamón cocido,
20 g de queso,
2 rodajas de cebolla,
sal,
pimienta.

Cocer las patatas en microondas o hervir en agua. Para cocer en microondas hay que pelar, lavar y cortas las patas en trocitos de 1 cm. En un bol pones papel de cocina, verter las patas y tapar con film transparente. hacer un pequeño agujero. El tiempo de cocción depende da cada microondas. En el mio cuece uno 5 minutos a la máxima potencia. Recomendable de vez en cuando mirar para que no se quemen las patatas.
De mientas las patas se cuecen cortar todas la verduras en trocitos pequeñitos. Verter todo en un cuenco y mezclar con cuidado. A las verduras añadir las patatas preparadas, salpimentar y mezclar. Calentar todo 1 minuto a máxima potencia en microondas. Aliñar con salsa de hierbas frescas.

Aliño:

unas ramitas de eneldo fresco,
1 ramita de perejil fresco,
unas cucharas de aceite de oliva,
un poco de vinagre.

Todo mezclar muy bien con la batidora eléctrica. Se puede añadir miel liquida, que da estupendo dulzor a esta ensalada templada.

¡Buen provecho!




Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą