Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Pomidorų ir sūrio salotos

Užvakar labai tingėjau ruošti vakarienę, o valgyti tai reikėjo. Tai suruošiau klasikines salotas iš pomidorų ir šviežio švelnaus sūrio (queso fresco "Burgos de Arias").

Reikės:

2 pomidorų,
1 indelio šviežio sūrio (tinka mocarelos sūris, tas kur būna maišelyje su skysčiu),
po šakelę šviežių petražolių ir krapų,
kelios žaliosios alyvuogės be kauliukų,
šaukštelio aromatizuoto alyvuogių aliejaus,
druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Viskas labai paprasta... Pomidorus kaip visada reikia gerai nuplauti, nušluostyti. Supjaustyti greižinėliai. Sūrį išimti iš savo indelio (arba iš maišelio ir nuvarvinti). Taip pat supjaustyti griežinėliais.

Į lekštę pakaitomis dėlioti pomidorų ir sūrio griežinėlius. Pagardinti druska ir maltais juodaisiais pipirais. Užpilti aliejaus ir žolelių padažiuku. Papuošti alyvuogėmis.

Užpilas:

Krapus ir petražoles smulkiai supjaustyti arba sukarpyti ir sudėti į nedidelį puodelį. Įpilti aliejaus. Labai gerai išmaišyti šaukšteliu, patrinant, kad išsiskirtų žolelių aromatas ir skonis. Ir viskas!

Labai lengvos, gaivios salotos idealios vakarienei arba kaip garnyras pietums prie mėsos.

Skanaus!

Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą