Atradau pas draugę žurnalą "Virtuvė" ir tikrai neblogų receptų (daug dariau, bandysiu po truputį savo atradimais pasidalinti su jumis) :-)
Šis receptas buvo pirmasis, kurį norėjau padaryti, ir paskutinis iš visų norimų, kuriuos išbandžiau :-)
Tikrai paprastas, greitai paruošiamas, skanus valgis - lengvai vakarienei karšti, greitiems pusryčiams - jei lieka šaltų sumuštinių :-) Tiesa, gamindama pritaikiau receptą mūsų šeimai: nedėjau medaus, nes dukra alergiška, sūnus juo nesižavi, nedėjau riešutų, nes pati nemėgstu, užtai įdėjau kokoso riešuto drožlių - suteikė sumuštiniui pikantiškumo :-)
Reikės:
8 riekelių duonos skrudinimui,
2 didelių bananų,
2 arb. šaukštelių cukraus (arba 1 valg. šaukštas medaus),
1 arb. šaukštelio kokoso drožlių (arba sauja smulkintų riešutų),
2 didelių kiaušinių,
8 valg. šaukštų pieno,
sviesto ir aliejaus kepti sumuštiniams,
cukraus pudros pabarstyti iškeptiems sumuštiniams.
Gaminimas:
Bananus nulupti, supjaustyti kubeliais, į bananus įmaišyti cukrų ir kokoso drožles, viską išmaišyti. Kiaušinius išplakti šakute su pienu. Sviestą išlydyti keptuvėje kartu su lašeliu aliejaus. Įdarą dėti ant vienos duonos riekelės, apvožti antra rieke, paspausti truputį. Padarytą sumuštinį pamirkyti iš abiejų pusių kiaušinio plakinyje, kepti įkaitintame svieste iš abiejų pusių kol gražiai apskrus. Iškeptą sumuštinį pjauti per pusę, pabarstyti cukraus pudra ir valgyti su pienu, bet skanu ir su arbata :-)
puikus receptukas, lengva ir skanu ;)
AtsakytiPanaikintiBandžiau su paprastu batonu, ne taip skanu, kaip su sumuštinių duona :-)
AtsakytiPanaikintiNorime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.
AtsakytiPanaikinti