Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as
Pradžia » , , » Velykos jau čia pat... Natūralūs kiaušinių dažai

Velykos jau čia pat... Natūralūs kiaušinių dažai


Nuotraukos šaltinis: www.elt.lt

Jei dažysit kiaušinius....

Natūralūs DAŽAI

OCHROS SPALVA: 4 puodeliai raudonųjų svogūnų lukštų. Kiaušinius virti pusvalandį arba valandą. Priklausomai nuo laiko, kiaušiniai įgaus skaisčiai raudoną arba tamsiai vyšninį atspalvį.

AUKSO SPALVA: į karštą vandenį įberti 2 - 3 šaukštus geltonojo imbiero miltelių, užvirinti, kad spalva būtų intensyvesnė.

ROŽINĖ SPALVA:išvirtus kiaušinius pamerkti į spanguolių arba raudonųjų burokėlių sultis.

VIOLETINĖ SPALVA: į karštą vandenį pamerkti žibuoklių žiedų ir palaikyti pernakt. Jei į vandenį įpilti šiek tiek citrinų sulčių, kiaušiniai nusidažys levandų spalva.

MĖLYNA SPALVA: dvi smulkiai pjaustytos raudonųjų kopūstų galvos, 500 ml vandens ir 6 šaukštai baltojo acto. Šiame skystyje per naktį pamirkyti kiaušiniai įgaus tamsiai mėlyną atspalvį.

ŽALIA SPALVA: į mišinį, skirtą violetinei spalvai gauti, įberti šaukštelį sodos arba išvirti kiaušinius su špinatais.

LEVANDŲ SPALVA: užmerkti kiaušinius raudonųjų vynuogių sultyse.

PASTELINIAI ATSPALVIAI: švelniai rožinę ir žydrą spalvą gausite įtrynę kiaušinių lukštus sauja mėlynių arba spanguolių.

SMĖLIO SPALVA: 4 puodeliai geltonųjų svogūnų lukštų. Virinti pusvalandį arba valandą. Spalvos intensyvumas priklausys nuo lukštų kiekio ir virinimo laiko.

TAMSIAI RUDA SPALVA: išvirti kiaušinius 250 ml kavos.

Šis tekstas ne mūsų. Atkeliavo paslaptingais keliais į mūsų elektroninį paštą :o) Labai panašiai aprašyta čia. Šioje nuorodoje taip pat rasite dažymo technikas ir būdus. Gal ką rasite, ko dar nežinojote.

Gražių ir stiprių Jums margučių...




Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

3 komentaras(-ai) :

  1. Anonimiškas2013-03-30 19:07

    Labai aciu uz si irasa!!! Gyvenu Lotynu Amerikoje ir jau buvau nusiminusi, kad sias Velykas pasitiksiu be marguciu, nes cia ju niekas nedazo ir nedekoruoja, bet deka jusu pasidalintu gudrybiu mano Velykos bus spalvotos!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonimiškas2013-03-30 19:13

    Labai nusivyliau, su kava nenusidaze. Butu gerai, jei spausdintumet tai, ka patys esate isbande. Einu ieskot flomasteriu piest ant nenusidaziusiu kiausiniu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2013-03-31 02:56

    O as kaip tik panaudotos kavos tirsciais daziau ir puikiausiai nusidaze! Ipyliau saukstuka acto ir viriau ant vidutines ugnies apie puse valandos. Spalva, zinoma, ryski nebuvo, bet dazant su naturaliomis priemonemis ji ir negali buti kitokia :) dziaugiuosi subtilios spalvos ir rastu marguciais uzsienyje, labai smagu!

    AtsakytiPanaikinti