Tiesa pasakius, dėl ryžių nemirštu. Bet šį kartą gavosi taip skaniai...
Reikės:
3 kavos puodelių apvalių ryžių,
1 poro,
1 morkos,
7 skiltelių česnako,
1 žalios cukinijos,
7-8 kavos puodelių karšto vandens,
2 kubelių vištienos sultinio,
3 kajeno pipirų,
maltų pipirų žiupsnelis,
2 + 1 šaukštų su kaupu grietinės,
žiupsnelis šviežių petražolių,
alyvuogių aliejaus.
Susmulkinti daržoves: porą supjaustyti griežinėliais, morką sutarkuoti smulkia tarka, česnako skilteles sutrinti arba supjaustyti mažais gabaliukais, cukinijas -mažais kubeliais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pakepinti porus su morkomis. Kai suminkštės morkos, suberti smulkintą česnaką ir gerai išmaišyti.
Į daržoves suberti ryžius ir šiek tiek pakepinti. Atsargiai, nesudeginkit, nes bus labai neskanu.
Į ryžius suberti sutrupintus sultinio kubelius, užpilti karštu verdančiu vandeniu, įdėti du šaukštus grietinės, įberti maltų pipirų, uždengti ir troškinti ant mažos ugnies.
Kai ryžiai jau bus beveik išvirę, suberti cukinijos kubelius, įdėti likusios grietinės. Viską gerai išmaišyti, uždengti ir baigti troškinti.
Kajeno pipirus įdėti kol dar yra skysčio. Palaikyti šiek tiek (priklauso nuo skonio) ir išimti. Šie pipirai suteikia patiekalui labai malonaus pikantiškumo.
Prieš pat patiekiant į risotto suberti šviežias kapotas petražoles ir išmaišyti.
Skanaus!
Mano patarimai:
- Jei neturite apvalių ryžiu, tiks ir paprasti ilgi.
- Jei nepatinka aštrus maistas, kajeno pipiru galima iš vis nedėti arba išimti praėjus porai minučių.
- Jei neturite šviežių petražolių, galima dėti šaldytas (aš taip visada darau).
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą