Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Dar vieni velykiniai sausainiai


Šeštadienį sėdėjau iki išnaktų, kol pabaigiau šiuos sausainius. Bet galutinis rezultatas vertėjo triūso: visiems labai patiko zuikučiai, avelės, antytės ir gėlytės. Tik spalvos neryškios, nes viską labai natūraliai dariau. Nėra čia jokių dirbtinų dažiklių.

Sausainių receptas imtas iš čia. Tai vienas iš tų atvejų, kai beveik viską padariau, kaip parašyta.


Reikės:

120 g cukraus,
250 g sviesto,
375 g miltų,
1 nutarkuoto apelsino žievelės,
2 šaukštų apelsinų sulčių,

Glajui:

200 g miltinio cukraus,
2 šaukštai pieno,
2 šaukštai citrinos sulčių.

Sviestą ištrinti su cukrumi, apelsino žievele ir apelsinų sultimis. Suminkyti su miltais ir padėti tešlą į šaldytuvą atšalti ir susistovėti. Aš laikiau per beveik parą. buvo pats tas, tešla kieta ir patogi darbui.
Tešlą dar kartą perminkyti. Geriausia atsipjauti po nedideli gabaliuką ir labai jos nelaikyti tarp rankų, nes sviestas tirpsta ir tešla tyžta. 

Iškočioti norimo storio lakštus ir velykinėmis sausainių formelėmis išspausti figūrėles. Aš lakštus dariau tik kelių milimetrų storio. Taip ir sausainių daugiau gaunasi ir man skaniau valgyti plonučius. 
Sauainėlius išdėlioti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, prieš šaunant į orkaitę viršų patepti kiaušinio plankiniu. Jei tepsite glajumi, kiaušinio plakiniu netepkite. Sausainiai bus daug gražesni ir tepsis paprasčiau.

Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 8 - 10 min., kol gražiai pagels. Nors mano sausainiai buvo ploni, pepe ir ilgaiu, apie 15 minučių.
Iškepusius sausainius ataušinti ir papuošti glajumi.

Glajui nedideliame dubenėlyje cukraus miltelius sumaišyti su pienu ir citrinų sultimis. Turi gautis vienalytė masė. Ja aptepti sausainius. Jei norite, gal glajus būtų spalvotas, įlašinkite valgomųjų dažų, arba naudokite tą, ką turite virtuvėje. Rožinei spalvai naudojau braškių sirupą, geltonai - apelsino tarkuotą žievelę, rudai - kakavos miltelius.

Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino Mamos dienoraštis.
___________________________________________________


Galletas de Pascua

120 g azúcar,
250 g mantequilla,
375 g harina,
la piel de 1 naranja (rallada),
2 cucharas de zumo de naranja.

Glaseado:

200 g azúcar en polvo,
2 cucharas de leche,
2 cucharas zumo de limón.

Mezclar muy bien la mantequilla ablandada con azúcar, piel y zumo de naranja. Añadir la harina y hacer una masa homogénea. Dejar en la nevera como mínimo una hora para que se enfríe y endurezca. Yo deje 24 horas.
Cuando la masa ya está fría, cortar un trocito pequeño y otra vez amasar. No tener en las manos por mucho tiempo para que la mantequilla no se derrite y la masa no se ablande demasiado.
Con ayuda de un rodillo hacer una placa de masa y con las figuritas de metal o plástico hacer las galletas.
Las galletas poner en una bandeja forrada con papel vegetal. Hornear a unos 180ºC 8-10 minutos. A mi las galletas estaban en su punto después de 15 minutos. La galletas dejar enfriar en una rejilla y pintar con glaseado.

Para el glaseo hay que mezclar el azúcar en polvo con la leche y zumo de limón. Para dar color se puede usar unas gotas de colorante, o usar lo haya en cocina. Yo use lo siguiente: color amarillo - un poco de piel rallada de naranja, rosa - sirope de fresa, marrón - cacao en polvo.

¡Buen provecho!





Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą