Prieš keletą mėnesių pas mane svečiavosi Daiva su šeima. Daivos vyras ne itin žavisi lietuviškais valgiais. Išimtis – kepta duona su sūrio padažu. Šiuo valgiu gali mėgautis kiekvieną viešnagės dieną. Todėl kol jie viešėjo ne kartą kepiau duoną ir dariau sūrio padažą. Skanu!
PRODUKTAI:
- šviesi duona (mums skaniausia Palangos tipo duona), tinka ir tamsi
- aliejaus kepti duonai
- fermentinio sūrio
- majonezo
- česnako
GAMINIMO EIGA:
- Duoną supjaustyti norimos formos ir dydžio gabaliukais. Siūlau pjaustyti pagaliukais – patogiau kabinti padažo ir valgyti :-).
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Aliejaus pilti tiek, kad duonos gabaliukai būtų apsemti maždaug iki pusės.
- Duoną kepinti iš abiejų pusių. Žiūrėkite, kad labai neparuduotų, nes iškepusi bus labai kieta.
- Iškepusią duoną sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
- Padažui sūrį sutarkuokite, česnaką labai smulkiai supjaustykite arba sutrinkite, sumaišykite viską su majonezu. Majonezo dėkite tiek, kad masė gautųsi drėgna. Tačiau sūrio vis tiek turi būti daugiau :-) (dariau "iš akies", ragavau, jei trūko, dėjau dar. Pasikliaukite savo skoniu). Įdėkite
- Sūrio masę pašildykite, jei padažas kiek per tirštas, galima įpilti vandens.
PATARIMAS: Padažui imk vis kitą sūrį – padažo skonis bus skirtingas, atrask tau tinkamiausią skonį.
Skanaus!
P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt
0 komentaras(-ai) :
Rašyti komentarą