Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Sūrio padažas prie keptos duonos

Prieš keletą mėnesių pas mane svečiavosi Daiva su šeima. Daivos vyras ne itin žavisi lietuviškais valgiais. Išimtis – kepta duona su sūrio padažu. Šiuo valgiu gali mėgautis kiekvieną viešnagės dieną. Todėl kol jie viešėjo ne kartą kepiau duoną ir dariau sūrio padažą. Skanu!

RECEPTAS: Sūrio padažas prie keptos duonos


  PRODUKTAI:
  • šviesi duona (mums skaniausia Palangos tipo duona), tinka ir tamsi
  • aliejaus kepti duonai 
  • fermentinio sūrio
  • majonezo
  • česnako

  GAMINIMO EIGA:
  1. Duoną supjaustyti norimos formos ir dydžio gabaliukais. Siūlau pjaustyti pagaliukais – patogiau kabinti padažo ir valgyti :-).
  2. Keptuvėje įkaitinti aliejų. Aliejaus pilti tiek, kad duonos gabaliukai būtų apsemti maždaug iki pusės. 
  3. Duoną kepinti iš abiejų pusių. Žiūrėkite, kad labai neparuduotų, nes iškepusi bus labai kieta. 
  4. Iškepusią duoną sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų aliejaus perteklius.
  5. Padažui sūrį sutarkuokite, česnaką labai smulkiai supjaustykite arba sutrinkite, sumaišykite viską su majonezu. Majonezo dėkite tiek, kad masė gautųsi drėgna. Tačiau sūrio vis tiek turi būti daugiau :-) (dariau "iš akies", ragavau, jei trūko, dėjau dar. Pasikliaukite savo skoniu). Įdėkite
  6. Sūrio masę pašildykite, jei padažas kiek per tirštas, galima įpilti vandens.
RECEPTAS: Sūrio padažas prie keptos duonos


PATARIMAS: Padažui imk vis kitą sūrį – padažo skonis bus skirtingas, atrask tau tinkamiausią skonį.


RECEPTAS: Sūrio padažas prie keptos duonos


Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt

Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą