Kai jau visai nebesugalvoju ką padaryti valgyti, ir kai sūnus jau prašo kokį dešimtą kartą, ruošiu sūnaus mėgstamą patiekalą - spagečius su dešrelių padažu.
Reikės:
4-5 dešrelių,
2 didelių svogūnų,
1 kubelio vištienos sultinio,
1 valg. šaukšto miltų,
aliejaus.
Gaminimas:
Įkaitinti keptuvėje aliejų, suberti kubeliais pjaustytas dešreles. Kepinti kol gražiai apskrus, tada suberti smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, kepinti, kol svogūnai suminkštės truputį. Sultinio kubelį ištirpinti stiklinėje karšto vandens, supilti į keptuvę. Dešreles su svogūnais troškinti kol svogūnai visai suminkštėja.
Miltus šluotele išplakti iki vientisos masės nedideliame kiekyje vandens, tuomet supilti į ruošiamą padažą, gerai išmaišyti ir dar patroškinti ant nedidelės ugnies. Jei padažas per tirštas arba jo yra per mažai :-), įpilti vandens.
Padažą pilti ant virtų makaronų arba makaronus suversti į keptuvę ir dar keletą minučių pašildyti kartu su padažu.
Šio padažo kiekio užtenka 4 porcijoms (mums patinka daug padažo:-)).
Skanaus!
labai geras receptas, verta pabandyti. :)
AtsakytiPanaikintitikrai verta, ir vaikams patinka, ir greita :-)
AtsakytiPanaikinti