Slyvų uogienė - mano viena mėgstamiausių :-), tad nutariau, kad verta nusipirkti slyvų (gaila, kad savų nėra :-/) ir išvirti paprastos, bet labai skanios slyvienės. Juk pusryčiams taip skanu skrudinta duona su sviestu ir uogiene... mmm, užsimaniau saldžių skrebučių :-) Eisiu tuoj pasmaguriausiu, užsigerdama skania juoda arbata su ličiais :-)
Slyvienei reikia:
3 kg slyvų,
2 kg cukraus.
Iš šio produktų kiekio išviriau daugiau nei 3 litrus uogienės :-) (tikslaus kiekio vėlgi negaliu pasakyti, nes nežinau dalies stiklainiukų talpos).
Gaminimas:
Slyvas nuplauti, perpjauti per pusę, išimti kauliuką. Slyvų puseles užpilti cukrumi ir pastatyti 12 val. pastovėti. Tuomet virti uogienę apie 15-20 min., dar karštą supilstyti į paruoštus stiklainius. Stiklainius apie 10 min. palaikyti apverstus, atvėsusią slyvienę pastatyti šaltai.
Skanaus!
Kaip man patinka uogienė. I´m pašildyti taurę? Besitos?
AtsakytiPanaikinti(Como me gustan las mermeladas.
Ya estoy calentando las tostadas!
Besitos!)
Buen provecho! :-)
AtsakytiPanaikintiAčiū Rūta už receptą. Šiandien kaip tik išviriau uogienę tik gavos man per skysta. Sakykit, ar ataušus sutirštėja?
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad išbandei šią slyvienę. :) Tikimės, kad patiko galutinis rezultatas.
PanaikintiKlausiau Rūtos, tai sakė, kad jos uogienė sutirštėjo, kai atvėso.