Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Daivos firminis obuolių pyragas


Jau trečią kartą kepu šį pyragą. O tai nėra normalu. Labai retai kartoju tą patį receptą, vis ieškau ko nors naujo ir nebandyto. Na, bet šis pyragas man taip patiko, kad iš tų trijų kartų kepiau pyragus iš trigubos normos. Taip taip, nesuklydau rašydamas, trigubos. Ir visi kas jo ragavo, vis dar prašė. Tad dalinuosi savo skanaus pyrago paslaptimi.

PRODUKTAI:

(1 pyrago formai 26 cm skersmens)
  • 4-5 didelių obuolių
  • 140 ml aliejaus
  • 125 g cukraus (jei obuoliai saldoki, dėti mažiau)
  • 2 šaukštelių naminio vanilinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 190 g miltų
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • cinamono. cukraus ir perlinio cukraus apibarstymui.


GAMINIMAS:
  1. Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti ketvirčiais. Pamerkti trumpam į pasūdyta vandenį, kad nepajuoduotų. Šiandien kai kepiau, tai net nemerkiau, ir viskas ten gerai man gavosi su obuoliais.
  2. Iš aliejaus, cukraus, vanilinio cukraus, kiaušinių ir miltų maišytų su kepimo milteliais užmaišyti tešlą. Plaku paprastu elektriniu mikseriu. Gaunasi gana tiršta, klampi tešla.
  3. Paruoštą tešlą sukrėsti į kepimo popieriumi išklotą skardą ar tortinę 26 cm skersmens. Ant viršaus tankiai sudėlioti obuolių ketvirčius. Kad gražiau būtų, obuolius įpjaunu įstrižai, kad būtų "dryžuotos". Tada užbarstyti cinamonu, cukrumi ir galiausiai perliniu cukrumi.
  4. Kepti iki 180 - 200º C įkaitintoje orkaitėje vidurinėje lentynoje.



Jei kepate vienu metu kelias skardas, geriausias variantas įjungti orapūtę. Jei tokios neturite, teks skardas kaitalioti vietomis, kad vienodai iškeptų.

Beje, iš šios tešlos iškepiau ir keksiukus su obuolių gabaliukais. Labai šaunu. Tik man, tiesa pasakius, prisvilo, nes užsisvajojau ir per ilgai orkaitėje laikiau :o)




Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

46 komentaras(-ai) :

  1. Increilemente ella esta tarta.
    Besos

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super izgleda,volim kako su recepti. Pozdrav.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Precioso pastel y preciosas fotos!
    Besos!

    AtsakytiPanaikinti
  4. šiandien nusprendžiau pasidaryti šį obuolių pyragą. Gavosi visai neblogai. Prie arbatos tinka :) http://www.flickr.com/photos/bukoptimistas/5009434596/
    dėkui

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hola que maravilla de bizcocho.
    Tus fotos preciosas.
    Besos

    AtsakytiPanaikinti
  6. Que delicia ! yo solo había hecho de jabón!

    So yummy ! i have made only soap cakes! :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas2010-09-25 11:35

    O kiek laiko kepti? (:

    AtsakytiPanaikinti
  8. , grazie, grazie mille!

    , hvala vam puno!

    ¡Muchas grcias !

    , labai dziugu, kad isbandei si pyraga ir kad pasidalinai savo nuotrauka. Labai graziai gavosi. Sekmes!

    muchas grias por tus palabras bonitas. Espero verte a ti y a los de mas mas amenudo en este blog. ¡Saludos!

    , :o) ves, a ti te sale muy bonito en jabon, y a mi en pasteles reales. Espero, que un día podre hacer yo los jabones como tu. ¡Saludos!

    , kepimo laikas priklauso nuo kepimo formos, orkaites, ar tesla stora, ar obuoliai labai sultingi ir t.t. As keliau apie 30 minuciu. O siaip tai kepama, kol ikisus medini pagaliuku, istraukus, jis buna svarus, be teslos gabaliuku. Tai reiskia, kad pyragas jau gatavas. Tikiuosi, kad tai pades. O jei ka, tai rasyk, bandysim padeti ;o)

    AtsakytiPanaikinti
  9. jau ir aš tokį kepiau, labai puikus receptas. Aprašiau "Septyniuose virtieniuose"
    Tik 26 cm formai neužteko tešlos.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dalia, as labai plonai dedu teslos, nes man patinka kai teslos buna nedaug, o obuoliu pilna :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. ir as kepiau,man gawosi super,tik kita kart kepsiu is dvigumos normos,tas gavosi biski per plonas...bet skanus.aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Jurgita, saunu, kad tau patiko. As irgi visada darau si pyraga keliomis normomis. Jei kas lieka, tai uzsaldau :) kaip tik namuose dabar turiu pora gabaliuku uzsaldytu. Gal kaiptik siandien vakarienei suvalgysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Viskas būtų gerai šitam bloge, jei ne muzika, kurios užtildyti niekaip neįmanoma. Klausausi radijo ir man tos muzikos nereikia, išties labai trukdo. Sutvarkykit kaip nors, ką... :((

    AtsakytiPanaikinti
  14. Labas Živile. Muziką galima išjungti: dešinėje pusėje, "savaiciu" tag'o yra muzikos tag'as. Paspaudus tikampiuką su dviem brukšniukais (play-pause) muzika nustoja groti, kol vėl nepaspaudi :o)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Anonimiškas2011-09-01 12:26

    Nuostabus pyragas kepiau jau du kartus ir dar daug sykiu kepsiu:-)

    AtsakytiPanaikinti
  16. O kiek reikia tešlos įdėti į keksiukų formą, kad nepabėgtų paskui pyragėlis su visu obuoliu :))

    AtsakytiPanaikinti
  17. Labas, Solveiga,

    Reikia teslos deti ne daugiau nei 2/3 formles dydzio. As dedu net maziau, nes man labai gerai pakyla mano orkaiteje, bet ji turi orapute, tai labai padeda kilti pyragams ;)

    AtsakytiPanaikinti
  18. Anonimiškas2011-10-16 01:21

    syvakar isbandziau sita pyraga ir jis puikiai pavyko:) irgi dvigubinau tesla, kad tos ketvirteles susiglaude soniukais stovetu ir pati netikejau kaip skaniai iskepe, niekas "neprikleko" :)super :)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Labai saunu, kad pyragas gavosi ir patiko. Kaip tik ateinancia savaite kepsiu dviguba ar triguba porcoja - nesiu i darba savo gimtadienio proga. Tai bus kuo pavaisinti bendradarbius. Beje, jiems sis pyragas labai patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Laba diena. Pabandziau ir as iskepti Jusu pyraga. Bet... Ko gero esu nevykusi seimininke,bet nesigavo.. Krastai ir virsus apdege,o vidus visai neiskepe.. :(

    AtsakytiPanaikinti
  21. Anonimiškas2012-11-24 18:16

    seniai kepu panašų pyragiuką,tik aš visada nutarkuoju citriną ir dar išspaugžiu jos sulčių,pradžioje ilgai plaku atšaldytus kiaušinius su cukrumi,po to pilu aliejų irgi plaku ir paskui 9 šaukštus nubrauktus išsijoju su bakpulveriu miltų,kartais, mažesnę normą kepu į keksinę

    AtsakytiPanaikinti
  22. Svetlana, labai gaila, kad nesigavo pyragas. Kita karta pabandyk nejungti virsutines orkaites dalies ir ijungti mazesne temperatura. Gali taip pat pyraga kepti apatineje orkaites dalyje. Arba dar viena iseitis - kai virsus jau iskepes sumazinti temperatura ir uzdengti pyraga folija ir toliau kepti. Kaip jau zinoma, kiekviena orkaite yra kitokia :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Anonimiskas, labai dziugu, kad ir Jus kepate panasu pyraga.

    Turiu klausyma, o kas tie bakpulveriu miltai? As gyvenu Ispanijoje ir tokiu nemaciau dar.

    AtsakytiPanaikinti
  24. Anonimiškas2013-03-24 11:36

    bandysiu ir aš kepti einu maisyt tešla ir bandysiu kept kaip keksiukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  25. Gal pasidalintum kokioje parduotuvėje perki perlinį cukrų? Aš taip pat gyvenu Ispanijoje, bet niekur neteko matyti, nors kiekvienoje parduotuvėje specialiai pažiūriu.

    AtsakytiPanaikinti
  26. Labas, Justina!

    Perlini cukru, deja, vezuosi is Lietuvos, nes ir pati, kazkaip neuztikau jo Barselonoje. Bet girdejau, kad tikrai turi buti. Paieskosiu, ir, jei rasiu, kur jo galima isigyti, butinai pasidalinsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Iki siol radau tik, kad yra didele parduotuve (almacén) Oviede (Oviedo). Ja galima rasti Avenida de Colón. Raso, kad tai nedidele gatve, lengva rasti.

    AtsakytiPanaikinti
  28. O sioje nuorodoje aprasyta, kaip patiems galima pasigaminti perlini cukru :) http://celiaquines.blogspot.com.es/2012/03/azucar-perlado-para-los-gofres.html

    Gal tik ir patiks :)

    Bet as vis dar paieskosiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Valioooo! Atradau, kur galima on-line nusipirkti! Ir kaip as anksciau apie sia parduotuv nepagalvojau... :)

    http://tienda.marialunarillos.com/azucar-icing-sugar/2524-azucar-perlado.html

    AtsakytiPanaikinti
  30. Labai Tau ačiū :) Nuostabus pyragas, tik manau, kad su perliniu cukrumi būtų dar skanesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Anonimiškas2013-08-14 18:39

    Ar tikrai tiek miltu reikia deti? Jau antra karta kepu si pyraga.. tokia kieta tesla gaunasi.. ir kai iskepa pyragas ji man tokia ir kietoka.. Kazkaip keista kad toks jau jis skanus jums :)) man biskvitiniai tokie puruciai gaunasi obuoliniai :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Taip. miltu kiekis teisingas. Daug kartu kepiau as ir mano drauges ir visoms idealiai gavosi.

    Bet jei pagal jusu skoni per kieta tesla, dekite siek tiek maziau. Gal taip bus geriau :)

    Sekmes ir lauksim, kaip pasiseke! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Justina, su perliniu dar nebandziau... Bet gal kada reikes paziureti, kas gausis :) Papasakosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Aš niekaip negaliu atsidžiaugti šiuo pyragu, kepiau jau kokį 10 kartų ir visi kas paragauja prašo recepto :) Skanus, gražus ir labai lengvai paruošiamas. Tik aš receptą šiek tiek pakeičiau: pilu tik 100ml aliejaus ir dedu tris kiaušinius (visada perku vidutinio dydžio, ne tuos didžiausius). Ant viršaus prieš kepant su cinamonu užbarstau truputį paprasto cukraus, nes perlinio taip ir neprisiruošiu nei pasidaryti nei užsisakyti...
    Bandžiau dvigubą porciją, bet matyt skarda buvo permaža, nes gavosi perdaug tešlos.
    Ačiū už receptuką :)

    AtsakytiPanaikinti
  35. Aciu uz recepta. Nesu piragu kepeja, bet sis receptas ant tiek paprastas, nudziuginau seima. Aciu, tikrai skanus gavosi :)

    AtsakytiPanaikinti
  36. Justina, labai džiugu, kad tau ir taviškiams patinka šis pyragas. Jis tikrai labai paprastas. Ir ačiū už tavo patarimą. Gal kada reikės pabandyti.

    Jorgas, mano širdis džiaugiasi, kad ir tau ir tavo šeimai patiko šis obuolių pyragas... Manau reikės dar kada išgalvoti kokį pyragą... Pasirodo daugiau žmonių patinka mano kūriniai :o) Hehehehe...

    AtsakytiPanaikinti
  37. Labai skanus gavosi - ačiū už receptą - išsisaugojau prie mėgstamų!

    AtsakytiPanaikinti
  38. Labas, Asta. Džiaugiuosi, kad ir tau patiko pyragas. Mėgaukis juo.

    Manau, ir man greitai vėl reikės jį kepti :-)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Na va, ir aš ką tik išsikepiau šį pyragiuką:) Geras gavosi, produktų tokių elementarių tereikia, kasdien gali tokį kepti :) Tik man tiek miltų ir cukraus neprireikė (kepiau dvigubą normą). Ačiū ;)

    AtsakytiPanaikinti
  40. Aurelija, labai džiugu, kad ir tu prisijungei į šio pyrago fanų klubą :)

    AtsakytiPanaikinti
  41. Tas obuolių pyragas legendinis. Jis taip patiko ruošti mano vyrui, kad dabar dažnai, kai yra obuolių sezonas, randu jį iškeptą vakarienei. Ir visada dvigubą porciją, nes dviem žmonėms kaip tik. Kitaip net neverta prasidėti.Labai puikus receptas visomis prasmėmis...Dėkoju ir aš.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Loreta, "...dvigubą porciją, nes dviem žmonėms kaip tik. Kitaip net neverta prasidėti."... cha cha cha... Pralinksminai :) Kaip džiugu, kad jums jis taip patinka :)

      Panaikinti
  42. Neseniai kepiau šį pyragą... Niekados nenuvilia :)

    AtsakytiPanaikinti
  43. Nerealus pyragas, mūsų mėgstamiausias :)

    AtsakytiPanaikinti
  44. MIela Daiva, vienas toks lingvistinis pastebėjimas ;) Mane pirmą kartą kepant suglumo aprašyme, kad tešlą reikia supilti, kas duoda suprasti ,kad tešla bus skysta :) Todėl kai gavau vos ne minkomaą tešlą puoliau žiūrėti miltų proporcijas. Gal galėtumėte papildyti aprašymą, apibūdinant tešlos konsistenciją (kokia ji gaunasi) ir kad ją reiktų sukrėsti į kepimo formą :) Ačiū už receptą - labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lince, smagu, kad ir tau patiko mano pyragas. Kaip tik jį kepsiu šį savaitgalį ir vaišinsiu gana didelį būrį.

      Ačiū ir už pastebėjimą. Kartais man pritrūksta žodžių, tai kaip nors ne taip išsireiškiu. Visgi jau apie 15 metų gyvenu ne Lietuvoje :)

      O tešla gaunasi tikrai tiršta. Tai ją, kaip tu teisingai parašei, reikia sukrėsti į kepimo formą. Tuoj pat pataisysiu receptą.

      Iki!

      Panaikinti