Na, labai jau daug šiais metais cukinijų :-) Todėl puoliau ieškoti ką čia dar iš tų cukinijų būtų galima padaryti. Pirmą kartą bandau cukinijas su česnaku, atsiliepimai jau gaminusių šias salotas labai geri :-) Idėja paimta iš Supermamos.
PRODUKTAI:
- 2,5 kg kubelias pjaustytos cukinijos
- 0,5 stiklinės aliejaus
- 2 valg. šaukštai cukraus
- 1 valg. šaukštas druskos
- 0,5 l pomidorų padažo
- 150 ml acto 9%
- 100 g smulkintų česnakų
GAMINIMAS:
- Į puodą pilti aliejų, berti cukrų ir druską, sudėti cukiniją ir troškinti apie 10 min.
- Tuomet įdėti pomidorų padažą, troškinti dar 5 min. Pilti actą ir dar troškinti 5 min.
- Suberti česnaką, troškinti dar 10 min.
- Paruoštą masę dėti į stiklainius, palaikyti apverstus, kol atvės.
Pilstant į stiklainius nosį kuteno švelnus česnako kvapas! Kai paruošta masė atvėso, paragavome - labai skanu, tikrai verta pasidaryti! :-)
Kadangi visiems patiko pirmasis blynas, nutariau, kad dar šiandien padarysiu ir antrą porciją šių salotų :-)
Antrą "reisą" patobulinau: įdėjau dar ir 0,5 kg saldžiųjų pipirų, kuriuos troškintis įdėjau kartu su cukinija. Šį kartą gavosi lygiai 3,5 litro cukinijų česnakinės košės :-)
labai skaniai gavosi.mano vyras labai gyre. reiks dar daryti,nes iki ziemos gali nelikti...
AtsakytiPanaikintiDžiugu, kad patiko :-)
AtsakytiPanaikintisveiki,
AtsakytiPanaikintiO koki pomidoru padaza naudojate, gaminant sias salotas?
Padažą galima naudoti koks tik patinka :-). Aš paprastai naudoju tai natūralų, tai aštrų padažą, kad skoniai truputį skirtųsi ;-)
AtsakytiPanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintiO kokiu būdu jūs kaitinate stiklainius? Aš pirmą kartą bandau daryti mišraines žiemai, todėl nelabai įsivaizduoju kaip tai daroma :(
Kotryna, nekaitinu stiklainių su mišrainėmis, tik išplaunu ir perskalauju tuščius stiklainius verdančiu vandeniu prieš dėdama mišrainę.
AtsakytiPanaikintiO ar laikote šaldytuve ar sklepis.
AtsakytiPanaikintiŠias salotas Rūta laiko rūsyje :)
Panaikinti