Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Jogurtinis braškių keksas

Man braškės skaniausios šviežios, be nieko. Arba, dar iš vaikystės prisimenu, trintos su šiek tiek cukraus ir grietine. Mmmm... Kaip skanu. Ir kiek kalorijų! Bet būdavo taip gera prasisukti braškių lysvėje močiutės sode. Ir paskui skanauti šiuo gardumynu. Gaiviu, su lengva rūgštele.

Kai būdavo braškių, reikšdavo, kad vasara jau atėjo.

Dabar, kai jau ne už ilgo Lietuvoje prasidės (o gal jau prasidėjo?) šio vaisiaus sezonas, sugalvojau, kad reikia pasidalinti nauju išbandytu jogurtinio kekso su braškėmis receptu.

Pyragas gavosi ne per saldus ir gana drėgnas. O braškių rūgštelė suteikia jam malonios gaivos.

RECEPTAS: Jogurtinis braškių keksas


  PRODUKTAI:
RECEPTAS: Jogurtinis braškių keksas
  • 250 g graikiško jogurto (2 indeliai po 125 g)
  • 4 L dydžio kiaušiniai
  • 1 šaukštas naminės vanilės esencijos
  • 1 didelės citrinos nutarkuota žievelė
  • 215 g cukraus
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 225 g miltų
  • 8 g kepimo miltelių (maždaug 2 šaukšteliai)
  • 125 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 225 g šviežių braškių 

  GAMINIMO EIGA:
  1. Dideliame dubenyje supilk jogurtą, po vieną įmušk kiaušinius ir vis išmaišyk.
  2. Supilk vanilės esenciją, tarkuotą citrinos žievelę, suberk cukrų su druską ir vėl viską išmaišyk. Gali plakti elektriniu mikseriu arba gumine konditerio mentele.
  3. Atskirame inde sumaišyk miltus su kepimo milteliais, persijok ir po truputį įmaišyti į kiaušinių ir jogurto plakinį.
  4. Galiausiai įmaišyk aliejų.
  5. Braškes nuplauk, nupjauk kotelius ir supjaustyk apie 1,5 cm dydžio gabaliukais. Suberk į tešlą ir atsargiai įmaišyk.
  6. Išklok pailgą kekso formą (12 x 30 cm) kepimo popieriumi, supilk tešlą, išlygink paviršių ir kepk apie  1-1,5 val. iki 175 ºC karštumo orkaitėje vidurinėje lentynoje. Laikas toks skirtingas, nes šiaip tai pyragas turėtų kepti apie valandą. Bet mano mažoji pabudo, tad teko mažinti karštį ir uždengti, kad nesudegtų kol vėl užmigdžiau. Tad mano keksas kepė 1,5 val. O šiaip tai kepti tol, kol įkištas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus ir sausas.
  7. Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių atvėsti formoje. Tada išimti ir palikti visiškai atvėsti ant grotelių.


RECEPTAS: Jogurtinis braškių keksas

RECEPTAS: Jogurtinis braškių keksas


PATARIMAS: Kad braškės "nenuskęstų" bekepant, sumaišyk pjaustytus gabaliukus su šaukštu miltų ir atsargiai įmaišyk į tešlą.

Šiuo keksu skanavo mano vyras ir uošvienė... Ir kaip bebūtų keista, abu pakartojo. Mano brangusis net paklausė, kad vėl kepsiu šį keksą :-) Jie šiaip linkę pyragus tik paragauti, nes nėra dideli saldumynų mylėtojai (nebent tai būtų guminukai... Jų Feliksas gali suvalgyti daug) :-) Tad šis keksas jau įtrauktas į nuolatinių pyragų sąrašą kartu su obuolių pyragu.

RECEPTAS: Jogurtinis braškių keksas

Išbandyk šį gaivų vasarinį keksą. Ir būtinai pasidalink savo įspūdžiais. Blog'as gyvas skaitytojų komentarais. Tad labai lauksim tavo atsiliepimų ;-)


Pranešimo autorė Daiva

Esu mažos mergaitės mama. Saldumynų mėgėja ir šio projekto steigėja. Suktis virtuvėje pradėjo patikti jau nuo vaikystės - kepdavau tortus smėlio dėžėje :) Padėsiu tau susipažinti su kai kuriais ispanų ir katalonų virtuvės "šedevrais", paprastais kasdieniais, šventiniais ir išbandytais receptais. O jei užsiprenumeruosi mūsų naujienlaiškį, karts nuo karto nudžiuginsiu ne vien tik naujienomis iš mūsų blog'o, bet ir naudingais paruoštukais.

2 komentaras(-ai) :