Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as
Pradžia » , , , , , , , , , , » Bruknių uogienė (su apelsinais, šokoladu ir aštriaisiais pipirais) (atsargos žiemai)

Bruknių uogienė (su apelsinais, šokoladu ir aštriaisiais pipirais) (atsargos žiemai)

Šiemet užderėjo bruknės. Manau, kad panašiai, kaip ir ankstesniais metais. Tačiau anksčiau man užteko jau patikrintų receptų, nesinorėjo bandyti naujų skonių. O šiemet visai nesinorėjo antrą kartą virti uogienės pagal tą patį receptą, todėl išbandžiau keletą naujų.

Vienas iš įdomesnių variantų – uogienė su aštriaisiais pipirais, kurių šiltnamyje užderėjo tikrai gausiai, ir šokoladu.

Gavosi tikrai skani uogienė, kurią valgant aštrumas ateina ne su pirmu kąsniu, bet su antru ir tolesniais, o šokolado skonis nepermuša kitų ingridientų skonių.




  PRODUKTAI:
  • 2,7 kg bruknių
  • 1,3 kg kriaušių (5 vnt.)
  • 1,1 kg apelsinų (5 vnt.)
  • 4 cinamono lazdelės
  • 1,5 arb. š. maltų aštrių pipirų
  • 140 g juodojo šokolado
  • 1,5 kg cukraus
  GAMINIMO EIGA:
  1. Kriaušes nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais.
  2. Iš visų apelsinų (ėmiau 5 vnt.) išspausti sultis (gaunasi apie 500 ml), nuo 3 vnt. apelsinų nupjaustyti žieveles (man patinka didesni žievelės gabaliukai uogienėje, todėl žievelę nupjausčiau. Jei labiau patinka, galima tiesiog nutarkuoti nuo apelsino geltonąją žievės dalį).
  3. Bruknes, kriaušes, apelsinų sultis ir žieveles, cinamono lazdeles (galima rinktis ir cinamono miltelius, tačiau uogienė tampa dar tamsesnė) ir cukrų dėti į puodą, užvirinti, jei susidaro putos – nugraibyti. Virti apie 30–40 min.
  4. Į uogienę suberti aštrių pipirų miltelius. Siūlau dėti po truputį ir ragauti – gal norėsis švelnesnio skonio arba kaip tik ugninio :-). Pipirus galima naudoti ir šviežius, tačiau naudojant miltelius aštrumas uogienėje pasiskirsto tolygiai.
  5. Tuomet sudėti šokoladą, išmaišyti, kad šokoladas ištirptų. Tada dar kartą paragauti, jei trūksta aštrumo, dar įdėti pipirų miltelių. 
  6. Išvirusią uogienę sudėti į stiklainius, užsukti dangteliais. Stiklainius palaikyti apverstus, kol atvės.

PATARIMAS: Jei uogienei naudoji uogienių tirštiklį arba specialų uogienių cukrų, uogienę reikia virti trumpiau – kiek tiksliai, žiūrėk ant tirštiklio ar cukraus pakuotės.

O tu ragavai uogienės su šokoladu ir aštriaisiais pipirais? O gal pati(-s) gardini uogienes nesaldžiais priedais? Kviečiame dalintis savo atradimais ir patirtimi! Visada malonu išmokti ko nors naujo :-)




Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą