Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Putėsiai iš želė

Pažįstama papasakojo apie greitai paruošiamus putėsius, receptas sudomino savo paprastumu. Receptą paėmiau iš Tuperware el. akcijų naujienlaiškio.

Putėsiai iš želė


Reikės:
  
2 želė pakeliai
1 indelis (300 ml) kondensuoto nesaldinto pieno
  
Gaminimas:
  
Darome 2 sluoksnių putėsius.

Kiekvieną želė atskirame inde ištirpinkite pusėje kiekio vandens, kuris užrašytas ant pakelio (jei ant želė pakelio parašyta, kad reikia tirpinti 0,5 l vandens, imkite 250 ml). 

Atvėsusią vieną želė suplakite mikseriu iki putų, masė turi padvigubėti. Šį desertą dariau kelis kartus, tai pastebėjau, kad raudonos spalvos želė susiplaka daug greičiau, nei žalia ar geltona :-).

Į išplaktą želė įpilti pusę pieno (150 ml). Dar kartą viską suplakti. Plakinį pilti į norimą formą. Indą padėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Paprastai tai įvyksta, kol atliekami tokie patys veiksmai su antra atvėsusia želė.

Suplaktą antrą želė ir pieno plakinį pilti ant pirmojo sluoksnio, vėl dėti šaldyti.

Putėsiai iš želė

Prieš tiekiant, desertą galima papuošti uogomis, mėtos lapeliu ar pan.

Putėsiai iš želė

Jei nenorite daryti kelių sluoksnių, tuomet imkite vieno skonio 2 želė pakelius ir viską darykite vienu kartu viename inde.


Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

0 komentaras(-ai) :

Rašyti komentarą