Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Varškės tinginys


Be didelių įžangų ir aprašymų: siūlau pasigaminti tikrai skanaus ir kiek netradicinio tinginio. Tai pyragas, kurio neįmanoma sugadinti, pavyks net ir niekada nešeimininkavusiems virtuvėje ;-)

Receptu pasidalino bendradarbė.

Reikės:

700 g varškės,
360 g sviesto (kambario temperatūros),
7 valg. šaukštų cukraus,
0,5 stiklinės susmulkintų džiovintų abrikosų,
1 stiklinės džiovintų vyšnių,
2 pakelių šokoladinių sausainių,
2 pakeliai vanilinių sausainių.

Džiovintus vaisius galima naudoti įvairius, kam kas patinka. Aš kitą kartą bandysiu įdėti rome mirkytų džiovintų slyvų, žiūrėsiu kas gausis :-)

Ir varškę naudosiu ne birią, kaip šį kartą, bet didesnę dalį imsiu iš pakelių, kur ji yra žymiai drėgnesnė, o mažesnę dalį - birią. Įdomu kaip nuo to keisis skonis :-)

Gaminimas:

Sviestą ištrinti su cukrumi, kad gautųsi puri masė. Tai geriausia daryti mikseriu arba virtuviniu kombainu. Tuomet dėti dalimis varškę, vis maišyti, kad gautųsi vientisa varškės masė. Sudėti džiovintus vaisius, susmulkintus sausainius. Paruoštą pyragą reikia sudėti į formą, kurioje jis šals. Panaudojau želė skirtą formą. Todėl man gavosi 2 tinginio žiedai. 


Masę galima sukrėsti ir į tortinę ar kitą norimą formą - sušalęs pyragas įgaus formos formą :-). Tik indą reikėtų iškloti maistine plėvele, kad lengviau būtų išimti pyragą ;-) Pyragą su forma dėti į šaldytuvą, geriau per naktį :-)

Mano patarimas: prieš valgant pyragą palaikykite kambario temperatūroje - skanesnis pasidaro!


Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

6 komentaras(-ai) :

  1. Dėjau įvairių džiovintų vaisių, uogų. Nusivyliau, nes... nuo šiol teks gaminti tik šį varškės tinginį, o ne tą tradicinį ;)
    Man jis labai, labai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Džiugu, kad patiko! Sugrįš, manau, ir tradicinis tinginys ant jūsų stalo, man jis vis tiek labai skanus! Toks kaip tik prie arbatos, su šokolado skoniu...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sakykite ar formą ištepate kuo nors ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. lututee, nežinau kaip daro Rūta, bet manau, kad jei dedi į silikoninę formą tepti niekuom nereikia. Jei į paprastą išardomą tortinę - išklok maistine plėvele ir tiek. Kai pyragas sušals ir sustings, jis lengvai išsiima.

      Sėkmės ir pasidalink kaip sekėsi :)

      Panaikinti
    2. lututee, rekomenduočiau šiek tiek patepti beskoniu aliejumi, kad būtų lengviau išimti tinginį, kad vaizdas nesusigadintų.

      Panaikinti
    3. lututee, rekomenduočiau šiek tiek patepti beskoniu aliejumi, kad būtų lengviau išimti tinginį, kad vaizdas nesusigadintų.

      Panaikinti