Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Marinuoti burokėliai (atsargos žiemai)


Pagaliau pavyko rasti laiko padaryti marinuotų burokėlių žiemai pagal iš tetos gautą receptą. Tiek metų ruošiausi... ruošiausi... ir prisiruošiau :-)

Reikės:

burokėlių,
kvapiųjų pipirų,
gvazdikėlių (niekada jų neturiu :-( ),
laurų lapelių,

Reikės marinatui:

1 l vandens,
40 g druskos,
40 g cukraus,
60 g acto 9 proc.

Gaminimas:

Burokėlius virti, tačiau ne iki galo, kad būtų dar šiek tiek kietoki, supjaustyti arba sutarkuoti stambia tarka, sudėti į paruoštus stiklainius. Į vieno litro stiklainius dėti po 3-5 kvapiuosius pipirus, 3 gvazdikėlius, 1-2 laurų lapelius. 

Iš marinatui skirtų produktų paruošti užpilą, virti jį 10 min., tuomet iš karto užpilti ant paruoštų burokėlių.

0,5 l stiklainius sterilizuoti 10 min. Po to sandariai užsukti dangtelius, palaikyti stiklainius apverstus 10 min. Žiemą laikyti vėsioje vietoje.

Burokėliai yra tikrai nerūgštūs, todėl tinka ir tiems patiekalams gaminti, kur nereikia rūgštelės. Kai neturėjau paprastų virtų burokėlių, sėkmingai panaudojau sluoksniuotai silkei :-)


Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

13 komentaras(-ai) :

  1. Anonimiškas2010-10-13 09:17

    O 60 g acto, tai čia 60 ml?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmmm, visai neblogai. Bet as apseisiu ir su virtais burokeliais. Pas mus ju visada buna pirkti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Anonimiškas2011-09-23 19:14

    Daug geriau būtų jei viskas būtų parašyta šaukštais

    AtsakytiPanaikinti
  4. Anonimiškas2012-10-30 13:09

    receptas reikalingas, bet labai abstraktus, ir nuotraukoj burokeliai labai neapetitiskai supjaustyti. Nevertetu tokio puslapio turet, jei nemokat graziai, aiskiai parasyt ir "paserviruot". Laika issvaiciau uzsirasydama,pasitikrinkit, kaip puslapis dirba pries paleisdami. Kaip ne kaip, gal kita karta investuosit siek tiek daugiau kokybes i si savo puslapi ir receptus. Sekmes.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas, viskas priklauso nuo skonio, man mišrainėms labai patinka burokėliai gabaliukais pjaustyti, o ne tarkuoti burokine tarka. O dėl nuotraukų - nesu profesionalė, tikrai ne visos nuotraukos gaunasi tokios, kokių norėtųsi. O pagal save galiu pasakyti, kad į puslapius, kurie man nepatinka, tiesiog neinu :-) Sėmkės ir jums! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Liux, Ruta, sauniai atsakei. Juk neimanoma itikti visiems. Kam nepatinka, tegu nesilanko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas2013-09-01 11:21

    Geras dar absurdiskesnio komentaro nesu skaiciusi, kas cia jums kokia fotografiju galerija? Taigi ateinate recepto o ne grozetis nuotraukomis, vieniems skanu tarkuoti kitiems pjjaustyti tad kiekvienas nusprendzia ka ir kaip daryti, o jei puslapis nepatinka nesilankykite, beje o kiek kg burokeliu?

    AtsakytiPanaikinti
  8. ačiū už palaikymą, Anonimiškas!

    dėl burokėlių kiekio - prisipažinsiu, darydama nesvėriau :-(
    paprastai, jei koks stiklainiukas nepilnas lieka, greitam vartojimui šaldytuve palieku.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Anonimiškas2013-10-25 21:10

    o jeigu vietoje acto naudoti rugscias ouoliu sultis.Actas nesveikas produktas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Manau, kad galima būtų pakeisti actą obuolių sultimis, bet niekada to nebandžiau, tai net proporcijų nežinau.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonimiškas2016-10-30 07:08

    O as pritarsiu tam komentarui,kad tikrai jokio konkretumo recepte.Jei jau puslapi darot,tai turi buti visiems suprantamas ir prieinamas.Ir nemandagu siulyti nesilankyti jame,vietoj to galima butu Jums pasitaisyt�� Ismokit priimti kritika☺

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labas, deja, visiems neįtiksi :-) Nors ir labai stengiamės.
      Geros jums dienos ;-)

      Panaikinti