Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Marinuoti svogūnų žiedeliai (atsargos žiemai)



Prieš gerą mėnesį, kai prasidėjo cukinijų sezonas, susirinkau iš mamos žurnalus apie konservavimą ir puoliau ieškoti ką iš cukinijos galima padaryti. Bevartant žurnalus, "už akies užkliuvo" marinuotų svogūnų receptas. Juk svogūnai taip tinka prie bet kokios mėsos, net prie lašinių :-) Taigi, nutariau pabandyti.

Šiandien padariau, tik negaliu pasakyti ar skanūs gavosi, nes likučio, kaip dažnai būna verdant uogienes, nebuvo ;-)

Receptas iš "Darbštuolės" 2007 m. specialaus numerio "Konservavimas" (receptą mažumėlę pakoregavau, visai nežymiai).

Reikės:

2,1 kg paruoštų naudojimui svogūnų (nuluptų, nuplautų),
12 lauro lapelių,
48 juodųjų pipirų grūdelių,
12 kvapiųjų pipirų grūdelių.

Marinatui reikės:

1,5 l vandens,
150 ml acto (naudojau obuolių 6 proc. actą),
150 g druskos,
40 g cukraus.

Iš šio produktų kiekio padariau 6 puslitrinius (viso 3 litrus) stiklainiukus marinuotų svogūnų.


Gaminimas:

Svogūnus nulupti, nuplauti, supjaustyti žiedeliais.

Į paruoštus stiklainius dėti po kelis laurų lapelius, po kelis kvapiuosius pipirus bei po 8 juodųjų pipirų grūdelius (recepte buvo parašyta, kad reikia tik kelių grūdelių, bet man patinka, kai būna aštriau, tai įdėjau daugiau :-)).

Ant prieskonių sudėti svogūnų žiedelius. Viską užpilti karštu marinatu bei užsukti dangteliais. 

Stiklainius palaikyti kelias minutes apverstus.

Laikyti vėsioje vietoje.


Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

4 komentaras(-ai) :

  1. Liux atrodo svogunai! Ir as noreciau, bet pas mane ir taio niekas nevalgo konservu, tik as.

    AtsakytiPanaikinti
  2. O pas mus iki šiol valgė visi, išskyrus mane :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,
    Dariau svogunus,bet gavosi surus.Reikia deti 100g druskos ir butinai blansiruoti :)
    Tada juos galima daug lengviau sudeti.Svogunai buna ne tokie kieti.
    Dekoju Rutai uz idomius receptus :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ačiū, vincenso, kad gamini kartu :-) Sūrumas - skonio reikalas, man šie svogūnai šiaip nėra patys skaniausi :-( Dėl sudėjimo gal ir galima blanširuoti, negaliu pasakyti, kad buvo labai sunku sudėti. Bet patarimu, darydama ką nors panašaus ateityje, būtinai pasinaudosiu, ačiū :-)

    AtsakytiPanaikinti