Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Purus cukinijų pyragas



Ir vėl valgis iš cukinijos :-) Šiandien draugė, valgydama mano pyragą, pasakė, kad daug žmonių nevertina cukinijos ir nevalgo iš jos pagamintų patiekalų. Manau, tikrai be reikalo, nes kol kas visi gaminti patiekalai (ir blyneliai, ir apkepai, ir įdaryta cukinija ir t. t.) iš cukinijų man ir visiems ragavusiems buvo labai skanūs.

Taigi, šį kartą siūlau išsikepti pyragą iš cukinijų, tikrai labai gardų :-) (receptas iš "Moters savaitgalis" specialaus 2004 m. rugsėjo mėn. leidinio "Rudens gėrybės").


Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 2,5 stiklinių cukraus (įdėjau tik 2 stiklines cukraus, bet man pyragas buvo per saldus, kitus kartus dėsiu tik pusę nurodytos normos) :-)
  • 1 stiklinės aliejaus
  • 3 stiklinių tarkuotų cukinijų
  • 1 arb. šaukštelio druskos (dėjau mažiau) :-)
  • 2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 arb. šaukštelio cinamono
  • 2 arb. šaukštelių naminio vanilinio cukraus
  • 3 stiklinių miltų
  • graikinių riešutų (arba 0,5 stiklinės kokoso drožlių) (riešutų nedėjau - nemėgstu, pyrago skonis dėl to, tikiuosi, nenukentėjo) :-)
Gaminimas:



Kiaušinius išplakti su cukrumi ir aliejumi. Sudėti cukinijas, kitus išvardytus produktus, pabaigoje - miltus ir riešutus. Kepti iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. (kepiau apie 1 val., kol prie įkišto į pyragą medinio pagaliuko nelipo tešla).


Pyragas tikrai labai purus ir labaaai skanus!!! :-)

Skanaus!


P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

44 komentaras(-ai) :

  1. Tiene muy buen aspecto.
    Muy esponjoso

    Saludos

    AtsakytiPanaikinti
  2. Y dicen que muy rico, solo hay que poner menos azucar por que sale muy muy dulce :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. sweikos merginos,pasakykikit ar jums pirma kart kepant nesukrito pyragas,va syvakar kepiau r sukrito,tesla man gawosi kietoka,na gal mano stikline didesne ,bet wisus produktus dejau wienos stiklines matmenimis.ka padariau blogai..kokia jusu stikline,jos talpa..lauksiu atsakymo,noriu dar kart pabandyti,manau kad sis pyragas i..tikrai skanus...noreciau su moliugu pabandyt.aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jurgita, pyragas iš tiesų labai skanus, ir turėtų gautis purus. Pirmą kartą man gavosi tobulas, kaip nuotraukose, antrą kartą - nepakilo, bet aš įdėjau per daug cukinijos, norėjosi pabandyti daugiau, nors žinojau koks gali būti rezultatas (sukrito pyragas). Kitą kartą reikia žiūrėti ar cukinija labai sultinga, jei taip, reikia nuspausti dalį sulčių. Ir tikrai nereikia dėti daugiau nei parašyta recepte, ir nereikia į stiklinę cukinijos įspausti, užtenka įdėti kiek telpa, be paspaudimo. Stiklinė pas mane iš duonkepės, kiek tiksliai stiklinės talpa, dabar neatsimenu, kada prie progos pamatuosiu kiek gaunasi cukinijos gramais.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas2010-10-30 22:44

    ir dar kart kepiau,wel sukrito,ispradziu kilo graziai,paskui sprogo per viduriuka,o galutinis rezultatas sukrito:0 apmaudu,bet nezinau ka daru netaip,gal miltus persijoti,ar kitokius bandyti,as kepiau su MALSENOS miltais.Dar gal kada pabandydiu,bet syvakar kepiau kita pyraga is Jusu meniu:)su obuoliais,ta kur rasete kad is trigubos normos kepete.as kepiau vienos normos,buvo skanus,bet greitai neliko,kita kart kepsiu is dvigubos normos.as truputi papildziau vienu ingridijantu,ydejau viena gera v.sauksta grietines..super.aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Del cukinijos pyrago tikrai negaliu patarti, nes paprasciausiai dar nebandziau. O del obuoliu pyrago, tai tikrai, ka cia su viena norma. Reikia is karto kelias daryti. O jei kas lieka galima uzsaldyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas, net nežinau ką patarti. Jei cukinija turi daug sulčių, truputį nuspausti reikėtų. Kepiau puragą, gavosi ne toks tobulas kaip pirmą kartą, bet nesukrito. Jei šio pyrago užrašus radau, tai cukinijos į pyragą reikėtų dėti apie 360 g.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Anonimiškas2011-02-27 19:40

    Aciu uz saunu recepta!
    Katik issikepiau. Oj, negaliu atsidziaugti!
    Cukinijas, kaip Ruta patare, truputi nuspaudziau ir pyragas tikrai neapsakomai skanus!
    Dejau ir riesutu, ir kokoso drozliu.
    mmmmm, negaluu atsidziaugti!
    Skanaus visiems, susigudziusiems siuo receptu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Na na, tik geri atsiliepimai apie si pyraga. Jau tikrai maga ji isbandyti :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Tikrai, kiek gražių atsiliepimų, ačiū visiems! Panašu, kad reikia jį ir man išsikepti, kaip tik turiu šaldytų tarkuotų cukinijų pyrago normą - reikia atšildyti ir kepti. Įdomu kaip gausis iš šaldytų, būtinai parašysiu, kai iškepsiu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Anonimiškas2011-08-05 22:22

    Gal ir įdomus variantas, tačiau mano manymu tikrai per daug aliejaus, pyragas gavosi nelabai skaniai riebus.
    Bandysime kitą kartą su mažesniu aliejaus kiekiu;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Na, kiek kartų kepiau, nė karto nebuvo net minties, kad pyragas per riebus. Aš visą laiką naudojau rapsų aliejų, gal jis kiek mažiau riebaus skonio, nei kiti? Būtinai atkreipsiu dėmesį į pyrago riebumą, kai kitą kartą kepsiu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Anonimiškas2011-08-11 13:54

    Idealus budas sunaudoti cukinijas! Ir nerealiai skanu, kas ragavo negalejo patiketi, kad pyragas su cukinijom!

    AtsakytiPanaikinti
  14. Taip, cukinijų iš tiesų nesijaučia. O pyragas labai skanus :-)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Anonimiškas2011-08-23 19:21

    pabandžiau ir tikrai labai patiko!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Malonu, kad patiko. Jei gerai suprantu, tai ir pavyko iškepti pyragą? :-) Neseniai ir aš kepiau, vieną su kokosais, kitą su graikiniais riešutais: gavosi tikrai ne per riebus, aliejus nesijautė, pakilo labai gerai, buvo labai purus :-) Tiesa, pastebėjau, kad silikoninėje formoje iškepa geriau, nei metalinėje :-) Artimiausiu metu bandysiu dar keletą nuotraukų įdėti.

    AtsakytiPanaikinti
  17. siaip pyragas gavos neblogas, bet nepasakyciau kad purus ir labai jau superinis :) vietoj riesutu dejau saulegrazu, nes ju neturejau :) Pakilo gerai, bet kazkoks subliuskes ir nezinau net kaip pavadinti, neiskepes ar kaip, nors pagaliukas sausut sausutelis.

    AtsakytiPanaikinti
  18. Inga, nežinau ką ir pasakyti, kiek kartų kepiau, tiek kartų viskas gerai gavosi. Tik pastebėjau, kad silikoninėje formoje iškepa geriau, nei metalinėje. Nors ir metalinėje gerai pakyla, nesubliūkšta.

    AtsakytiPanaikinti
  19. O cukiniją kaip tarkuoti: burokine tarka ar dar smulkiau? Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
  20. Labai skaniai gavosi pyragas! pavaisinau seima ir draugus, visi apsilaize pirstus! Itarkavau dar ir obuoliu, idejau griakiniu riesutu ir razinu. Pateikiau su ledais..:)) Aciu uz recepta, tikrai kartosiu sio pyrago kepima!

    AtsakytiPanaikinti
  21. Nijole, aš cukiniją tarkuoju burokine tarka, nereikia smulkiau ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Rut, džiaugiuosiu, kad gavosi ir dar labiau, kad patiko! :-) riešutus, įvairių rūšių, ir aš bandžiau dėti, o vat obuoliai - geras pasiūlymas, reikės prie progos išbandyti, tikrai į temą labai :-) ačiū už įdomią mintį!

    AtsakytiPanaikinti
  23. Labai skanus pyragas, purus ir nesausas, net ir po poros dienų neprarado puikaus savo skonio. Naudingiausiai panaudota cukinija mano gyvenime :))

    AtsakytiPanaikinti
  24. Anonimiškas2012-08-27 21:01

    Pabandžiau išskepti šį pyraga. Kadangi nebuvo parašyta kaip tarkuoti cukinija sutarkavau smulkiai,kepiau valanda, pradėjo ruduoti labai, o vidus nelabai iškepęs gavosi..nzn kas čia galėjo būti blogai..

    AtsakytiPanaikinti
  25. Anonimiškas2012-09-27 15:04

    Jei pyragas neiškilo,vadinasi per mažai dėjote kepimo miltelių:)man pirma karta kepant irgi taip buvo...

    AtsakytiPanaikinti
  26. Sveikos, kepėjos! Dariau kartą bandymą: ėmiau matavimo indelį, kuriame tiksliai pažymėta kiek yra 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių ir pamatavau su paprasčiausiu arbatiniu šaukšteliu, kuriuo matuoju kepimo miltelius į kepinius. Pasirodė, kad aš visada įdedu truputėlį daugiau nei patvirtinta norma :-) Jei reikia 1 arbatinio šaukštelio, tai įdedu vieną, bet su nedideliu kaupu :-)

    AtsakytiPanaikinti
  27. O dėl cukinijos tarkavimo: kai kepu keksiukus, visada beveik tarkuoju smulkia burokine tarka, dideliems pyragams - paprasta burokine tarka. Mano galva, nėra skirtumo kaip tarkuoti. Skanaus!

    AtsakytiPanaikinti
  28. As manau, kad kuo smulkiau sutarkuojami vaisiai ar darzoves labiau iskiria sultis ir kepiniai darosi drgnesni ir reikia daugiau miltu...

    AtsakytiPanaikinti
  29. Esu labai dekinga uz si recepta, niekada nemaniau, kad cukiniju pyragas gali buti toks skanus :) Dariau didesneje skardoje, todel gavosi plonesnis, bet tikrai labai gardus :)

    AtsakytiPanaikinti
  30. Labas Kristina,

    Labai dziugu, kad patiko receptas :o) Tikimes, kad ir kiti receptai dziugins tave ir tavo seima ;)

    AtsakytiPanaikinti
  31. Anonimiškas2013-09-06 22:37

    Issikepiau ir as si pyraga,dariau viska pagal recepta ir gavosi super,tikrai kepsiu kol turesiu cukiniju:)toks purutis,jau nedaug liko,ryt su kava pabaigsiu:)

    AtsakytiPanaikinti
  32. kaip smagu, kad patiko :-)

    AtsakytiPanaikinti
  33. Anonimiškas2013-09-16 14:33

    Begalo skanus siandien ir vel nusprendziau issikepti. Idesiu obuoliu.zesim koks rezultatas bus;)

    AtsakytiPanaikinti
  34. Džiaugiuosi, kad ir jums patinka pyragas su cukinijomis :-) o kaip bandymas su obuoliais pavyko?

    AtsakytiPanaikinti
  35. Ačiū už receptą. gavosi labai skanus, purutis ir nesukrito. Cukraus dėjau 1,5 stiklinės. Tai pats tas. Gal miltu dėjau šiek tiek daugiau, kad tešla tirštesnė būtų. :), nes cukinijų nesunkiau. Rekomenduoju ir kitiems.

    AtsakytiPanaikinti
  36. Anonimiškas2014-08-30 13:21

    Labai skanus pyragas - jau ne kartą kepiau. Tik aš vasarą dar dedu avietes, o žiemą saulėgrąžas.

    AtsakytiPanaikinti
  37. Pats nerealiausias pyragas, kepiau jau ne karta. Iskepiau sveciams viena diena, taip isgyre, superinis!

    AtsakytiPanaikinti
  38. Labai džiaugiuosi, kad tiek gerų atsiliepimų! priedų visada galima įdėti pagal skonį: ir kokosų drožlių, ir riešutų, ir džiovintų vaisių, jei kam patinka. Eksperimentuokite ir dalinkites patirtimi - labai įdomu! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  39. Man buvo labai smalsu išbandyti. Kepiau su obuoliais. Gavosi purus ir labai skanus ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Diana, labai smagu, kad tau patiko Rūtos pyragas. Išbandysime ir mes su obuoliais :)

      Panaikinti
  40. Aš dalį miltų keičiau kakava, beveik 100 g. Teko dėl to dar įkrėst 2-3 šaukštus grietinės. Ant viršaus riebiai pribarsčiau šviežių aviečių. O kepiau tuščiavidurėj formoj nuimamais kraštais. Gavosi pasakiškas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oho, Fėja Lėja, kokį tu čia variantą sugalvojai. Labai įdomus! Smagu, kad pasidalinai su mumis. Ačiū!

      Manau ir kitiems skaitytojams neblogą mintį mestelėjai ;-)

      Panaikinti
  41. Gavos nerealus pyragas, labai skanus, tik cukraus dėjau 1 st.ir pats tas gavosi, riešutų neturėjau tai nedėjau,super receptukas!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuosi, kad patiko. Ir patvirtinote mano pamąstymą, kad cukraus reikia tikrai mažiau :-)

      Panaikinti