Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Marinuotos šparaginės pupelės (atsargos žiemai)


Žiemą svečiuose ragavau labai skanių traškių marinuotų šparaginių pupelių, pavasarį darže pasėjau savų pupelių, o jau vasaros viduryje paruošiau, tikiuosi tokių pat skanių ir traškių, šparaginių pupelių žiemai :-)

Reikės:

šparaginių pupelių (tinka ir žalios, ir geltonos).

Marinatui:

3 litrai vandens,
250 ml acto 9 %,
4 valg. šaukštai druskos,
12 valg. šaukštų cukraus,
juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų grūdelių,
lauro lapelių.

Gaminimas:

Šparagines pupeles gerai nuplauti, nupjaustyti abu galiukus. Paruoštas pupeles sumesti į užvirusį marinatą ir virti 15 min., tuomet sudėti į stiklainiukus ir užsukti dangteliais.

Taip ruošiau pupeles be morkų. Tada internete užtikau, kad galima įdėti morkų, kad nebūtina virti daržovių. Taigi, pupeles su morkomis sudėjau į stiklainiukus, užpyliau užvirusiu marinatu ir kaitinau stiklainius apie 0,5 val., tuomet užsukau dangtelius - pupelės paruoštos žiemai. ;-)



Skanaus!

P.D.: Šis receptas patiko ir juo pasidalino delfi.lt


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

13 komentaras(-ai) :

  1. Sveika,

    Esu pradedancioji marinuotoja :) Norejau paklausti ka reiksia raideles MK ? Buvo parasyta, kad reikia acto 250 mk 9 proc.

    Aciu

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įsivėlė klaida, turi būti "ml". Astiprašau už klaidą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o cukraus ten ne šaukštelių kartais reikia?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Violeta, tikrai cukrus matuojamas valgomais šaukštais šiame recepte :-). Kaip tik vakar dariau pupeles, įdėjau net cukinijos, kai sudėjau į stiklainius, liko šaukštas pupelių - paragavau - nuostabus skonis! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Anonimiškas2011-08-10 19:24

    Nesupratau kaiko. Pupeles išverdi marinate ir paskui su tuo pačiu marinatu užpilti šparagines pupeles? Kaip jas karštas išimti?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Taip, marinate pavirti ir tuo pačiu marinatu užpilti. Aš dideliu šaukštu pupeles į stiklainius dedu, tada užpilu marinatu iš puodo. Tikrai nesunku ir viskas padaroma labai greitai :-)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonimiškas2011-08-26 20:13

    sveiki, norėjau paklausti dėl antrojo marinavimo varianto - kai daržovės sudedamos į stiklainius nevirtos ir užpilamos užvirusiu marinatu. Virintu? O stiklainiai nesuskyla? Vėliau stiklainiai kaitinami pusę valandos. Kaip kaitinami? Kur?
    Ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Sveiki :-)
    Atsakau į klausimus: marinatas turi būti verdantis, stiklainiai tikrai nesuskyla. Vaikystėje, atsimenu, buvo didelis dubuo, kuriame tilpdavo daug stiklainių, aš kaitinu stiklainius paprastame puode: ant dugno dedu skudurėlį, kad stiklainiai neslidinėtų, dedu tiek stiklainių, kad nesiliestų vienas su kitu, kaitlentės neįjungiu visu stiprumu, tik tiek, kad vanduo silpnai labai virtų. Tiek :-) Viskas labai paprasta :-) Sėkmės darbuose!

    AtsakytiPanaikinti
  9. fantastiskos pupeles. pasidariau pora stiklaineliu bet paragavus nusprendziau kad bus mazai todel darysiu dar super receptas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. pabandziau siandiena ir as vakuoti pagal pirmaji recepta,(keleta metu vakuoju vienodu marinatu ,norejosi kazko naujo),bet man kazkodel sakyciau nepavyko, pupeles gana ilgai nesuminkstejo .. manau bandysiu kita karta pupeles isvirti atskirai, ir tada uzpilti marinatu pagal jusu recepta

    AtsakytiPanaikinti
  11. kristina, smagu, kad patiko, man jos irgi labai skanios :-)

    eva, jos ir neturi būti minkštos, kai pastovi, pasidaro pakankamai minkštos, kad būtų lengva kramtyti, bet ir traškumo lieka, kas suteikia joms "cinkelio" :-)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Anonimiškas2013-07-22 18:37

    Sveiki,

    O kiek mazdaug kg sparaginiu pupeliu reikia sudeti i marinata, darant pagal pirmaji recepta?

    AtsakytiPanaikinti
  13. Prisipažinsiu - niekuomet net nesusimąsčiau, kiek turiu pupelių, kiek priskinu, tiek ir marinuoju. marinato kiekį pareguliuoju maždaug pagal paruoštų stiklainių kiekį. o jei lieka marinato, tai išpilu.

    AtsakytiPanaikinti