Pasididžiuojanti Namų





Šeimininkė

gero maisto blog'as

Cukinijos su kariu (atsargos žiemai)

RECEPTAS: Cukinijos su kariu (atsargos žiemai)

Įtartinai atrodė man receptas "Cukinija su kariu", kai pirmą kartą pamačiau jį www.supermama.lt. Labai įtartinai... Tada perskaičiau dariusių šį valgį atsiliepimus - visi buvo labai geri.

Kai perskaičiau šį receptą žurnale apie konservavimą, mintis, matyt, jau buvo gerai padirbėjusi su smegenimis, nes iš karto kilo noras išbandyti koks gi iš tiesų yra cukinijos su kariu skonis.

Receptas paimtas iš žurnalo "Kviečiu prie stalo" 2002 m. priedo "Konservavimas".

PRODUKTAI:

  • 2-2,5 kg cukinijų
  • 7-8 svogūnų
  • 1 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 0,5 l acto 9% (gaunasi labai rūgštu, reikėtų pilti mažiau acto)
  • 1-1,5 stiklinės cukraus
  • 2-3 valg. šaukštai druskos
  • 20-25 g kario prieskonių
Iš šio produkto kiekio gaunasi apie 2,5 l "kariškos cukinijos" :-)

GAMINIMAS:

  1. Cukinijas supjaustyti kubeliais, svogūnus žiedais.
  2. Daržoves sumaišyti kartu su likusiais produktais.
  3. Masę palikti 12 val. vėsioje vietoje (per naktį laikiau balkone).
  4. Daržoves su susidariusiu skysčiu pakaitinti apie 5-10 min., sudėti į stiklainius.
RECEPTAS: Cukinijos su kariu (atsargos žiemai)

RECEPTAS: Cukinijos su kariu (atsargos žiemai)

Skanaus!


Pranešimo autorė Rūta

Esu dviejų nuostabių vaikų mama. Naujų patiekalų fanė. Man taip patinka gaminti, kad iš kiekvienos kelionės į užsienį atsivežu ką nors, kas papildytų mano virtuvės rakandų kolekciją. Siūlysiu tau mano šeimai patikusius patiekalus ir konservavimo receptus. Visi mano gaminti valgiai išbandyti "lietuviškomis sąlygomis".

16 komentaras(-ai) :

  1. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. beja,vakar gaminau cukinija su kariu ir kita su cesnakais. cesnakine-SUPER.o ta su kariu-kazkas ten ne taip. 0,5 litro 9%acto !!!tikrai per daug. neimanoma valgyti !!! teks dar tiek cukinijos deti,kad butu gerai. tikiuosi,kad tada bus valgoma...ar as kazko nesupratau??? bet parasyta-puse litro acto...
    pakomentuok,RUTA.

    AtsakytiPanaikinti
  3. man su česnaku irgi labai patiko, dariau jau kelis reisus :-)

    o su kariu dariau 2 kartus, pirmą kartą gavosi skaniai, antrą kartą - nesuprantu kas ne taip, bet likau visai nepatenkinta rezultatu - man irgi per daug acto. bet pagal pradinį receptą iš tiesų 0,5 l 9 proc. acto reikia.

    AtsakytiPanaikinti
  4. kaži ar su aguročiu tiktų?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Nežinau, dar niekada neauginau aguročių ir negaminau nieko iš jų :-( Bet jei jie neturi labai išskirtinio skonio (kaip moliūgas - saldokas, manau, čia nelabai tiktų), tai gal galima pabandyti? Įdomu būtų žinoti kas gaunasi, jei išbandysi, Ruta, pasidalink įspūdžiais :-)

    AtsakytiPanaikinti
  6. erika
    mano galva kiek radau kitur si recepta dar reikia 0,5 vandens,o acto irgi visur tiek parasyta det,taigi manau pamirsta parasyt apie vandeni:)))

    AtsakytiPanaikinti
  7. erika, nebeturiu to žurnaliuko, negaliu pasakyti ar aš pati praleidau vandenį, ar jo ten tiesiog nebuvo :-(

    AtsakytiPanaikinti
  8. susidomejau siuo receptu, kadangi su acto kiekiu cia kazkas ne taip, tai paieskojau internete. paieskos rezultatai ne kokie, bet vienas receptas panasus i Jusu, bet su maziau acto ir su vandeniu http://kauno.diena.lt/dienrastis/ivairenybes/cukinija-su-kariu-242091

    teks atrasti viduriuka ir pritaikius savo skoniui, pabandyti.. juk vistiek kazkas gausis ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. erika, pavyko pas mamą rasti tą žurnaliuką, patikrinau receptą, ten tikrai nenurodytas vanduo.

    leann, manau, kad acto kiekį ir stiprumą galima visada pareguliuoti pagal skonį :-)
    Aš kario labai nemėgstu, tai antrą kartą iš viso nedarysiu, tačiau žinau žmonių, kuriems šis valgis labai tinka :-)

    AtsakytiPanaikinti
  10. sveika Rūta vel as jum nori savo ismeginta recepta pasiulit su cukinija tikrai nebandziau bet su patisonu tai tikrai gardus ;D reikalas gavos ;D dariau kaip ir jus recepta tik su citrinos rukstele man ir mano seimai labai patiko nusprendem kad kitais metais daugiau patisonu padaryti jie kietesni ir netaip suminksteje

    AtsakytiPanaikinti
  11. mergaites viskas taip tik acto pilkit puse stiklines,kadangi su actu prastovi 12 val. tai neistista,nuo kario spalva grazi gaunas ir labai skanu.dariau pagal tikra recepta,rugstumas neispasakytas.pasikliaukim savo skoniu.

    AtsakytiPanaikinti
  12. dariau pagal ta varainta kur buvau radusi kitur: su maziau acto ir vandeniu,tai aisku,kad skirsis tik tuo,kad jausis maziau rugsteles.siaip skonis patiko,nes esu kario megeja ir graziai atrodo.tik va buvo beda... jau kelis receptus dariau,kai reikia darzoves laikyti 10-12 val,tai visus kartus pritruko skyscio :((tada likusiam darzoviu kiekiui tenka padaryti interpretuota marinata. viska dariau tiksliai ir nzn, kodel taip gaunasi.dar turiu cukiniju,tai gal dar padarysiu,arba kitais metais.tiksliai,dariau ir cukinija su cesnaku,tai ten skysciu dar daugiau pritruko.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Leann, labai įdomu, nes kai dariau tiek cukiniją su kariu, tiek cukiniją su česnaku, skysčių buvo pakankamai. O kai darau cukiniją su česnaku, tai net lieka skystimo, aš jį paskui panaudoju kokiam "plovui" ar mėsos troškiniui. Gal cukinija ne sultinga?

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveiki,darant cukinija su kariu naudokite obuoliu acta,daug skaniau nera tokio astrumo.as visada darau tik su obuoliu actu

    AtsakytiPanaikinti
  15. Sveikos cukinijų megėjos.Viskas ten tvarkoj, tik acto reiktu 0,5 stiklinės.Ojau tos kur pakliuvot tai galiu paguosti.Aš praeitais metais panašiu receptu apie 12littrų užvakavau, tai kai reik marinuot mėsytę imu tos cukinijos reikiamą kiekį, dametu česnakiuko, petražoles mėsos prieskonių ir t t,sutrinu blenderiu, marinuoju,kepu...skanaus...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Rasa, lily, ačiū už patarimus!

    AtsakytiPanaikinti